Koken of roosteren?

Ga je aan de slag met pompoenpasta heb je twee opties: je gaart de spaghettipompoen in de oven of je kookt het vruchtvlees gaar. We nemen beide opties met je door.

Voorbereiding

Was de pompoen. Halveer de spaghettipompoen en verwijder de pitten. Gooi deze niet weg! Rooster de pompoenpitten in de oven en gebruik ze als garnering voor over soepen of salades. 

Pompoenpasta uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in zo'n 35 tot 40 minuten gaar. Je kunt dit checken door er met een vork in te prikken: deze moet er gemakkelijk in glijden.

Haal de pompoen uit de oven. Trek het vruchtvlees met een vork voorzichtig los in draden. Maak je favoriete pastasaus en meng met de pompoenpasta. Leuk: stort de pompoenpasta terug in de lege pompoenschillen en gebruik als een kom. 

Pompoenpasta koken

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout of een bouillonblokje toe. Leg de pompoenhelften in het water en kook de pompoen in ca. 30 minuten gaar. 

Haal de pompoen uit het water. Haal het vruchtvlees voorzichtig los met een vork en laat uitlekken. Maak je favoriete pastasaus, meng met de uitgelekte pompoenpasta en serveer.

Probeer dit recept voor pompoenpasta met cantharellensaus