Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2:
Snijd de pompoen in blokjes. Rooster de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de pompoen afkoelen.
Stap 3:
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Je hebt 60 ml sap nodig voor dit recept. Rasp de gember. Pureer de pompoen, rasp en sap van de sinaasappel, kaneelpoeder, kurkuma, nootmuskaat en de gember in de foodprocessor.
Stap 4:
Meng in een kom de bloem, suiker, zout en het bakpoeder en roer er vervolgens de melk, olie en het ei erdoor. Verdeel dit beslag gelijkmatig over twee kommen.
Stap 5:
Roer in één kom de pompoenpuree door het beslag. Roer in een andere kom eerst de cacaopoeder glad met 120 ml melk en meng dit vervolgens door het andere beslag zonder de pompoenpuree.
Stap 6:
Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C.
Stap 7:
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het beslag gemarmerd over de bakvorm.
Stap 8:
Bak de brownie ongeveer 1 uur in de oven. Laat na het bakken de brownie ongeveer 15 minuten in de vorm staan om rustig na te garen en op te stijven. Snijd de brownie pas in stukjes als hij volledig is afgekoeld.
0 reacties