Je hebt weinig in huis, de supermarkt lijkt mijlenver en het toetje moet snel op tafel. Wat doen we dan? We kijken wat we kunnen maken met de ingrediënten die we in de (koel)kast hebben liggen. Wij tippen kerstdesserts met 3, 4, 5 of 6 ingrediënten.
Kerstdesserts met 6 ingrediënten of minder

3 ingrediënten:
Homemade aardbeiensorbet met basilicum
Een fris nagerecht om het zware, voor- en hoofdgerecht uit te balanceren. Benodigdheden: 3 ingrediënten en water!

4 ingrediënten:
Barbecuebanaan met vanille-ijs
Een recept met maar 4 ingrediënten, maak je er popcornbrittle bij? Dan heb je nog 3 ingrediënten nodig - of je koopt één zak popcorn in de supermarkt.

Sinaasappel gemberyoghurt
Nog een fris nagerecht gemaakt van yoghurt, gekonfijte gember en sinaasappel en sinaarappelsiroop.

5 ingrediënten:
Griesmeelpudding met fruit
De oer-Hollandse griesmeelpudding doet het ook goed tijdens kerst! Gebruik je favoriete fruit om de saus mee te maken.

Spaanse churros
Een heerlijk dessert om te delen! Maak af met (kaneel)suiker of chocoladesaus.

Arretjescake
Die komt ons bekend voor! De arretjescake is heerlijk bij de koffie of thee na het kerstdiner.

6 ingrediënten:
Italian mess
Een heerlijk dessert met daarin alle lekkernijen die Italië te bieden heeft: stukjes nougat, cantuccini, meringue en espresso.

Makkelijke panna cotta met aardbeien
Een supermakkelijke panna cotta met maar 6 ingrediënten. Hij staat ook nog binnen 20 minuten op tafel.

Kersenclafoutis
Een makkelijke kersenclafoutis. Meng de 6 ingrediënten, vet het bakblik in met boter en schuif voor 1 uur in de oven.

Crème brûlée van pruimen en gember
6 ingrediënten en 15 minuten bereiding en er staat een gevulde crème brûlée met pruimen en gember op de (kerst)tafel.

Moelleux au chocolat
De moelleux au chocolat, beter bekend als: lava cake! En dat met maar 6 ingrediënten. Maak eventueel af met karamel en vanille-ijs.

Gebakken peren met speculaasijs
Nog nooit waren we zo blij om met de gebakken peren te zitten. Het beste van al? 6 ingrediënten en binnen 10(!) minuten klaar.

Ook interessant
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen