Griesmeelpudding met bosbessensaus

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Spoel kleine vormpjes af met koud water en droog ze niet af.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Roer de griesmeel en vanillesuiker door elkaar. Voeg het al roerend toe aan de melk.
  • Laat het 5 minuten koken tot het dik wordt.
  • Giet in de vormpjes en verstop de bonen erin. Laat ze opstijven.
  • Doe de bosbessen met de suiker en wat water in een pan. Breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Los de puddinkjes en bedruip ze met bosbessensaus.


Ingredienten

4
Personen

Griesmeelpudding met bosbessensaus

  • 1 l volle melk
  • 100 g griesmeel
  • 90 g vanillesuiker
  • 100 g bosbessen
  • 2 el suiker

Extra nodig

  • kleine puddingvormpjes
  • 2 witte bonen
  • 1 zwarte boon
Geef je waardering
18