De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Homemade aardbeiensorbet met basilicum

Heerlijke frisse aardbeiensorbet met een vleugje basilicum. De perfecte snack op warme zomerse dagen.

Direct naar recept
Homemade aardbeiensorbet met basilicum

Bereidingswijze

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Doe de aardbeien in een bakje of druk-en-sluit zakje ten minste een nacht in de vriezer.

Verwarm de volgende dag de suiker met het water in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Haal de basilicumblaadjes los van de takjes en voeg toe aan de siroop, laat kort meetrekken. Doe de bevroren aardbeien met de basilicumsiroop in een keukenmachine en maal tot een gladde sorbet.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

4 reacties

Als je de sorbet van tevoren wil maken invriezen ( vooral als je het een aantal weken wil bewaren) gebruik in plaats van gewone suiker, geleisuiker. Dit zorgt dat de lucht beter in de sorbet blijft en het dus romig blijft en geen blok ijs wordt
Deborah Demarteau
06-05-2025
Goede tip!

Groetjes,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
08-05-2025
Hoezo bevoren aardbeien. Lukt niet in, de magimix ijsmachine/
Linda Gooijer
06-05-2025
Hi!

Deze stap is uitsluitend bedoeld voor de mensen die dit recept maken met de keukenmachine. Met een ijsmachine kan deze stap worden overgeslagen.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
08-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.