Tegenwoordig is bijna alles in de supermarkt beperkt houdbaar. Daar moet je rekening mee houden bij het inkopen en natuurlijk bij het bewaren. Bij deze 8 producten is die nood niet zo hoog, aangezien ze (bijna) nooit bederven.
Deze producten zijn (bijna) oneindig houdbaar

1. Honing
De Grieken zagen honing vroeger als goddelijk en misschien dat dat ook kwam door het feit dat honing nooit bederft. Het gaat na verloop van tijd wel kristalliseren, maar dit is weer ongedaan te maken door de honing te verwarmen. Na ongeveer 2 jaar nemen de enzymen in honing wel af en wordt het stroperiger, maar het is nog zonder risico te consumeren.

2. Suiker
Ook in de zoete hoek: suiker, want ook dit ingrediƫnt bederft niet. Daarbij maakt het niet uit of het om witte, kristal- of poedersuiker gaat. Suiker kan helaas wel gaan klonteren of beestjes aantrekken, maar dat is makkelijk te voorkomen met een luchtdichte pot.

3. Zout
Het is niet heel verrassend dat zout in dit lijstje staat, want zout wordt al lange tijd gebruikt als conserveringsmiddel. Ook zout kan gaan klonteren, maar daar kan de bovengenoemde luchtdichte pot wederom bij helpen.

4. Maiszetmeel
Net als bij zout en suiker geldt bij maiszetmeel dat je het 't best luchtdicht bewaart, om klonten te voorkomen. Je kunt de volgende keer dus met een gerust hart de extra grote verpakking kopen.

5. Rijst
Let wel op, want het geldt alleen voor witte rijst, wilde rijst, basmati-rijst en pandanrijst. Zilvervliesrijst is hier de uitzondering op en dat komt doordat bij witte rijstsoorten de zemelen en kiemen van rijst worden verwijderd. Deze zemelen en kiemen zorgen ervoor dat je de rijst na 6 maanden moet weggooien.

6. Azijn
Door de zuurgraad conserveert azijn zichzelf en hierdoor is het bijna eeuwig te bewaren. Uitzondering hierop is azijn met een smaakje, zoals wijnazijn. De kleur van azijn kan na verloop van tijd veranderen, maar dat heeft geen consequenties voor de smaak en kwaliteit van de azijn.

7. Sojasaus
Sojasaus bevat veel zout en hierdoor blijft het goedje goed geconserveerd. Ongeopende flessen sojasaus zijn in principe onbeperkt houdbaar, maar eenmaal geopend moet je de fles binnen 3 jaar leeg maken. Sojasaus bewaar je het beste op een koele plek. Draai de dop er goed op, want lucht, licht en temperatuur kan de smaak wel veranderen.

8. Sterke drank
Het is niet zo dat elke drank met een hoog alcoholpromillage eeuwig houdbaar is. De toegevoegde stoffen hebben namelijk invloed op de houdbaarheid. Heldere alcoholische dranken, zoals wodka, zijn in de meeste gevallen echter wel onbeperkt houdbaar en hierbij maakt het niet uit of de fles in de tussentijd is geopend.

Ook interessant
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen dƶner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker Ʃn gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
- Verken Miljuschkaās 13 nostalgische hotspots in Amsterdam