Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Kerst
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Houd je weerstand op peil met bouillon en meer
Kerstbrigade
Kerstbrigade
brigade

Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

Kooktips
Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

In de winter zijn veel mensen verkouden en grieperig. Als je je weerstand op peil houdt, heb je kans dat je die symptomen kunt verminderen of dat ze zelfs helemaal niet bij jou verschijnen. Eten speelt een grote rol bij het beter voelen. Probeer je lichaam sterk te houden en zorg goed voor jezelf.

(Botten)bouillon helpt!
Bottenbouillon is – zoals de naam al zegt – bouillon, maar dan getrokken van botten van rundvlees of kip, aangevuld met (appel)azijn en kruiden. Je kunt er ook nog extra groenten aan toevoegen, zodat je een volwaardige maaltijd hebt. Voor échte bottenbouillon trek je ruim 12 tot 24 uur de tijd uit, zodat de botten kans hebben om hun smaak af te geven. Onderzoek heeft bewezen dat bottenbouillon je weerstand vergroot, dat het ontstekingsremmend werkt en helpt bij verkoudheid en griep, dit laatste is vooral het geval bij kippenbouillon. Dit komt door het stofje ‘carnosine’, dat je immuunsysteem helpt. Lees hier meer over.

Andere producten voor je weerstand:

  • Blauwe bessen zijn de nummer 1 van antioxidanten, je kunt ze heel makkelijk verwerken in je dagelijkse maaltijden: bij het ontbijt, zo uit de hand als tussendoortje, in muffins, cupcakes en taarten, maar ook in hartige gerechten.
  • Bonen, linzen en andere peulvruchten behoren al eeuwenlang tot een van de meest voedzame producten op aarde, ze dragen bij aan een hoog energieniveau en bevatten hoge hoeveelheden aan proteïne en vitamines.
  • Broccoli bevat calcium, magnesium, bètacaroteen, zink, vitamine K, vezels en vitamine C: een echte krachtpatser dus waar je ook nog eens elk onderdeel (roosjes én stronk) van kunt gebruiken.
  • Walnoten worden vaak getypeerd als “hersenvoedsel”, niet alleen door de vorm van de noot, maar ook omdat de hoge concentratie van onverzadigde vetten ervoor zorgt dat onze hersencellen goed functioneren. (Wal)noten zitten vol met magnesium, vitamine E (antioxidanten), eiwitten, kalium, vitamine B6, koper en zink. Ook bevatten ze een natuurlijke vorm van melatonine, een stof die je helpt met slapen.
Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

Ook interessant

  • Huzarensalade

    Huzarensalade is een recept dat bij veel mensen op tafel wordt getoverd tijdens feestjes. Zo maak je zelf het welbekende slaatje met aardappel en rundvlees.

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 3,8

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Kaasfondue recept

    Een heerlijk recept voor kaasfondue: de klassieke variant met Emmentaler, Gruyere, witte wijn en kirschwasser.

    voorbereidingstijd 20 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Hertenbiefstuk met wildsaus

    Hertenbiefstuk met wildsaus is een smaakvol hoofdgerecht voor het kerstdiner. Niet moeilijk en je maakt gegarandeerd indruk!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel (voor kerst!)
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 09:45 - 10:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  2. 10:00 - 10:30
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  3. 10:30 - 11:00
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  4. 11:00 - 12:05
    Mary Berry's Fantastic Feasts
    (Nu op tv)
  5. 12:05 - 12:55
    Next Level Baker
    (Nu op tv)
  6. 12:55 - 13:50
    Jamie & Jimmy's Festive Feast 2020
    (Nu op tv)
  7. 13:50 - 14:20
    Shirma's Caribische Smaken
    (Nu op tv)
  8. 14:20 - 14:50
    Shirma's Caribische Smaken
    (Nu op tv)
  9. 14:50 - 14:55
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  10. 14:55 - 15:30
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  11. 15:30 - 16:05
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  12. 16:05 - 16:35
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  13. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  14. 17:00 - 17:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  15. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  16. 17:55 - 18:30
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  17. 18:30 - 19:00
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  18. 19:00 - 19:55
    Cross Country Cake Off
    (Nu op tv)
  19. 19:55 - 20:55
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  20. 20:55 - 21:55
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  21. 21:55 - 22:25
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  22. 22:25 - 23:00
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  23. 23:00 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  24. 23:30 - 00:00
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  25. 00:00 - 00:30
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  26. 00:30 - 01:25
    Cross Country Cake Off
    (Nu op tv)
  27. 01:25 - 02:15
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  28. 02:15 - 03:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  29. 03:00 - 03:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  30. 03:30 - 03:55
    Adam and Poh's Malaysia in Australia: Great Australian Bites
    (Nu op tv)
  31. 03:55 - 04:25
    24Kitchen Feestdagen met Rudolph
    (Nu op tv)
  32. 04:25 - 04:50
    Rudolphs Winterklassiekers
    (Nu op tv)
  33. 04:50 - 05:20
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  34. 05:20 - 05:45
    De Brigade
    (Nu op tv)
  35. 05:45 - 05:50
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  36. 05:50 - 05:55
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  37. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  38. 06:00 - 06:25
    Snel met Miljuschka Kerst
    (Nu op tv)
  39. 06:25 - 06:50
    Miljuschka Masterclass Kerst Editie
    (Nu op tv)
  40. 06:50 - 07:05
    Lekker Snel!
    (Nu op tv)
  41. 07:05 - 07:22
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  42. 07:22 - 07:26
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  43. 07:26 - 07:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  44. 07:30 - 07:50
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  45. 21:10 - 22:10
    Jamie Oliver: Seasons
    (Nu op tv)
  46. 22:10 - 22:40
    Guillaume's French Atlantic
    (Nu op tv)
  47. 22:40 - 23:15
    Guillaume's French Atlantic
    (Nu op tv)
  48. 23:15 - 00:00
    De Brigade
    (Nu op tv)
  49. 00:00 - 00:30
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C