Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Houd je weerstand op peil met bouillon en meer
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

Kooktips
Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

In de winter zijn veel mensen verkouden en grieperig. Als je je weerstand op peil houdt, heb je kans dat je die symptomen kunt verminderen of dat ze zelfs helemaal niet bij jou verschijnen. Eten speelt een grote rol bij het beter voelen. Probeer je lichaam sterk te houden en zorg goed voor jezelf.

(Botten)bouillon helpt!
Bottenbouillon is – zoals de naam al zegt – bouillon, maar dan getrokken van botten van rundvlees of kip, aangevuld met (appel)azijn en kruiden. Je kunt er ook nog extra groenten aan toevoegen, zodat je een volwaardige maaltijd hebt. Voor échte bottenbouillon trek je ruim 12 tot 24 uur de tijd uit, zodat de botten kans hebben om hun smaak af te geven. Onderzoek heeft bewezen dat bottenbouillon je weerstand vergroot, dat het ontstekingsremmend werkt en helpt bij verkoudheid en griep, dit laatste is vooral het geval bij kippenbouillon. Dit komt door het stofje ‘carnosine’, dat je immuunsysteem helpt. Lees hier meer over.

Andere producten voor je weerstand:

  • Blauwe bessen zijn de nummer 1 van antioxidanten, je kunt ze heel makkelijk verwerken in je dagelijkse maaltijden: bij het ontbijt, zo uit de hand als tussendoortje, in muffins, cupcakes en taarten, maar ook in hartige gerechten.
  • Bonen, linzen en andere peulvruchten behoren al eeuwenlang tot een van de meest voedzame producten op aarde, ze dragen bij aan een hoog energieniveau en bevatten hoge hoeveelheden aan proteïne en vitamines.
  • Broccoli bevat calcium, magnesium, bètacaroteen, zink, vitamine K, vezels en vitamine C: een echte krachtpatser dus waar je ook nog eens elk onderdeel (roosjes én stronk) van kunt gebruiken.
  • Walnoten worden vaak getypeerd als “hersenvoedsel”, niet alleen door de vorm van de noot, maar ook omdat de hoge concentratie van onverzadigde vetten ervoor zorgt dat onze hersencellen goed functioneren. (Wal)noten zitten vol met magnesium, vitamine E (antioxidanten), eiwitten, kalium, vitamine B6, koper en zink. Ook bevatten ze een natuurlijke vorm van melatonine, een stof die je helpt met slapen.
Houd je weerstand op peil met bouillon en meer

Ook interessant

  • Shepherd's pie

    Dit is een regelrechte Ierse klassieker en in de Brigade laat Hugo precies zien hoe je het klaa

    voorbereidingstijd 60 min
    oventijd 75 min
    average score: 4,8

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    • Een recept van Hugo Kennis
      Hugo Kennis de Brigade
    • Een recept van Pien Wekking
      Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Quooker
  • Groene kruiden-kaassoufflé 

    Deze kaassoufflé is goudbruin van buiten en luchtig van binnen. De geur van gesmolten kaas en verse kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 45 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Quooker
  • Courgetterolletjes uit de oven

    Met deze courgetterolletjes zet je een comfortgerecht op tafel dat net zo lekker ruikt als het eruitziet.

    voorbereidingstijd 40 min
    oventijd 20 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    • Een recept van Jet van Nieuwkerk
      Jet van Nieuwkerk
    • Een recept van Geneal Harreman
      Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Quooker
  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 11:55 - 12:50
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  2. 12:50 - 13:50
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  3. 13:50 - 14:20
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  4. 14:20 - 14:55
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  5. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  6. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  7. 16:00 - 16:45
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  8. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  9. 17:00 - 17:24
    De Brigade
    (Nu op tv)
  10. 17:24 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  11. 17:30 - 18:00
    De Smaken van Oostenrijk
    (Nu op tv)
  12. 18:00 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  13. 18:30 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  14. 19:00 - 19:35
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  15. 19:35 - 20:05
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  16. 20:05 - 21:05
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  17. 21:05 - 22:05
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  18. 22:05 - 23:05
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  19. 23:05 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  20. 23:30 - 23:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  21. 23:55 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  22. 00:30 - 01:30
    Gordon Ramsay: Uncharted 2
    (Nu op tv)
  23. 01:30 - 02:20
    Michel Roux's French Country Cooking 2
    (Nu op tv)
  24. 02:20 - 03:10
    Ainsley's Fantastic Flavours 2
    (Nu op tv)
  25. 03:10 - 03:35
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  26. 03:35 - 04:00
    Macao Gourmet
    (Nu op tv)
  27. 04:00 - 04:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  28. 04:25 - 04:55
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  29. 04:55 - 05:25
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  30. 05:25 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  31. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  32. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  33. 06:00 - 07:05
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  34. 07:05 - 07:10
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  35. 07:10 - 08:00
    Eva Longoria: Searching for Mexico
    (Nu op tv)
  36. 08:00 - 08:30
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  37. 08:30 - 09:00
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  38. 09:00 - 09:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  39. 09:25 - 09:50
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  40. 09:50 - 10:20
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  41. 10:20 - 10:50
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  42. 10:50 - 11:20
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  43. 11:20 - 11:55
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  44. 11:55 - 12:15
    De Brigade
    (Nu op tv)
  45. 12:15 - 13:25
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  46. 13:25 - 14:00
    Great British Menu
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C