We hebben al veel lekkere recepten voorbij zien komen die je kan bereiden in de magnetron. Denk bijvoorbeeld aan gepofte aardappels, mug cakes of zelfs krokante uitjes. Dit recept sluit zich aan bij dit rijtje. Door deze lifehack maak je altijd de perfecte omelet.

Ei uit de magnetron

Er bestaan verschillende manieren van een 'magnetron-eitje'. Eén daar van, de makkelijkste, lijkt erg op de bekende mug cake. Je roert je ingrediënten zoals: ei, peper en zout samen met in een grote kom en plaatst het in de magnetron. Zet de kom in de magnetron voor 2 à 3 minuten op ±750 Watt. Hierna heb je al snel een lekker roerei. Eigenlijk kan het niet makkelijker. 

eggs

Magnetron-omelet

Een omelet vraag net om een andere methode maar is ook erg simpel.  Als eerst stoom je de ingrediënten die je in je omelet wilt, zoals groenten, in de magnetron. Daarna pak je een rond magnetronbestendig schaaltje met een hoge rand. Voeg wat boter toe en laat het smelten. Kluts en ei en meng met de gestoomde ingrediënten. Dan is het de hoogste tijd om het eimengsel in het beboterde schaaltje te schenken. Zet je magnetron op het hoogste aantal watt en verwarm het voor 1 minuut. 

Zelf proberen

Natuurlijk zal de magnetronmethode niet bij iedereen in de smaak vallen. Maar zo'n geniale lifehack als deze is altijd welkom. Toch nog even spieken hoe het moet? Bekijk de video hieronder.