Of het nu gaat om meer groenten eten, minder (geraffineerde) suikers binnen krijgen of een paar pondjes kwijtraken: tijdens de hele maand januari (én natuurlijk daarna!) helpen wij jou met je goede voornemens. Zo kun je lekkere recepten verwachten, handige tips en weetjes, maar ook elke dag een quizvraag met uitgebreid antwoord, om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen. Doe je mee? 

Vraag 16. Waar of niet waar: je hebt dagelijks vlees nodig om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen

  • A. Waar
  • B. Niet waar

 

                                            Klik hieronder voor de lekkerste vegetarische recepten:

Het juiste antwoord: B. We hebben lang gedacht dat het noodzakelijk is om dagelijks vlees te eten om te voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen. Dit is echter niet het geval, omdat je veel voedingsstoffen uit vlees ook uit andere producten kan halen. Hierbij gaat het met name om de vitaminen B1 en B12, maar ook ijzer en eiwit. Deze voedingsstoffen (of een deel daarvan) haal je ook uit eieren, sommige vleesvervangers, peulvruchten, sojaproducten (zoals soja, tofu en tempé) noten, pinda’s en pitten. Let wel op: Vitamine B12 zit van nature niet in deze producten, maar wordt soms wel toegevoegd.

Meer weten over eten? Kijk dan elke dag op Facebook.com/24Kitchen voor een nieuwe vraag + weetjes!

De Frisse Start-quiz is tot stand gekomen in samenwerking met AD Koken & Eten