De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

minikooltjespasta (pasta met spruitjes en parmezaanse kaas)

Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de kaas met het paprikapoeder. Strooi dit als een groot vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 8-10 minuten in de oven, tot de kaas krokant is.

30 min kooktijd
Minikooltjespasta (pasta met spruitjes en Parmezaanse kaas)

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de kaas met het paprikapoeder. Strooi dit als een groot vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 8-10 minuten in de oven, tot de kaas krokant is. Laat uitharden en breek het vervolgens in niet al te grote stukken. Kook de penne in ruim water beetgaar (al dente).

Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de sjalot en knoflook heel fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Roerbak de spruiten in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de sjalot en knoflook toe. Bak zachtjes tot de sjalot en knoflook zacht en de spruiten beetgaar zijn. Voeg eventueel een lepeltje kookvocht van de penne toe, dit versnelt het garen.

Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en verwarm tot de kaas is gesmolten. Schep de penne erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de penne op de borden, leg er wat gesneden snoeptomaatjes op en steek de kaaskoekjes tussen het gerecht.

Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker