Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.
Verwarm de oven voor op 175°C. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de helft van de kaas met het paprikapoeder. Strooi dit als een groot vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 8-10 minuten in de oven, tot de kaas krokant is. Laat uitharden en breek het vervolgens in niet al te grote stukken. Kook de penne in ruim water beetgaar (al dente).
Maak de spruiten schoon en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de sjalot en knoflook heel fijn. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Roerbak de spruiten in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de sjalot en knoflook toe. Bak zachtjes tot de sjalot en knoflook zacht en de spruiten beetgaar zijn. Voeg eventueel een lepeltje kookvocht van de penne toe, dit versnelt het garen.
Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en verwarm tot de kaas is gesmolten. Schep de penne erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de penne op de borden, leg er wat gesneden snoeptomaatjes op en steek de kaaskoekjes tussen het gerecht.
Meer lekkere recepten? Zoete Spruiten nu te bestellen via Bol.com voor €17,99.
0 reacties