Italiaanse venkelschotel met gnocchi
- Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Voeg de venkel en de courgette toe aan de pan met ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.
- Snijd de olijven in ringetjes. Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Meng de olijven, peterselie, doperwten, mascarpone en de gnocchi door de venkel en de courgette en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de Italiaanse venkelschotel met gnocchi over borden en rasp er Parmezaanse kaas over.
0 reacties