Italiaanse venkelschotel met gnocchi

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Italiaanse venkelschotel met gnocchi

  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Voeg de venkel en de courgette toe aan de pan met ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de olijven in ringetjes. Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng de olijven, peterselie, doperwten, mascarpone en de gnocchi door de venkel en de courgette en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de Italiaanse venkelschotel met gnocchi over borden en rasp er Parmezaanse kaas over.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse venkelschotel met gnocchi

  • 500 g gnocchi
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 125 g mascarpone
  • 100 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
3