De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle met venkel en citroenroomsaus

Halveer de venkelknollen, verwijder de kernen en snijd de venkelknollen in dunne plakjes.
Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de venkelplakken circa 1 minuut. Haal met de schuimspaan de venkel uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de tagliatelle toe aan de pan met kokend water en kook de tagliatelle in circa 5 minuten gaar. Giet de pasta af.

15 min kooktijd
Tagliatelle met venkel en citroenroomsaus

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Halveer de venkelknollen, verwijder de kernen en snijd de venkelknollen in dunne plakjes.
  • Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de venkelplakken circa 1 minuut. Haal met de schuimspaan de venkel uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de tagliatelle toe aan de pan met kokend water en kook de tagliatelle in circa 5 minuten gaar. Giet de pasta af.
  • Pluk en hak de salie, oregano en peterselie grof.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de venkel circa 3 minuten. Voeg drie vierde van de kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Rasp de schil van de citroen boven de pan, halveer de citroen en pers het sap boven de pan uit. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg drie vierde toe aan de saus. Voeg voor wat extra smeuïgheid eventueel een scheutje water toe.
  • Roer de tagliatelle door de saus, verwarm nog even goed door en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.

 Serveren

  • Verdeel de tagliatelle met venkel en citroenroomsaus over borden. Bestrooi met de resterende kruiden en de Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker