- Halveer de venkelknollen, verwijder de kernen en snijd de venkelknollen in dunne plakjes.
- Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de venkelplakken circa 1 minuut. Haal met de schuimspaan de venkel uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de tagliatelle toe aan de pan met kokend water en kook de tagliatelle in circa 5 minuten gaar. Giet de pasta af.
- Pluk en hak de salie, oregano en peterselie grof.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de venkel circa 3 minuten. Voeg drie vierde van de kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Rasp de schil van de citroen boven de pan, halveer de citroen en pers het sap boven de pan uit. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg drie vierde toe aan de saus. Voeg voor wat extra smeuïgheid eventueel een scheutje water toe.
- Roer de tagliatelle door de saus, verwarm nog even goed door en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
- Verdeel de tagliatelle met venkel en citroenroomsaus over borden. Bestrooi met de resterende kruiden en de Parmezaanse kaas.
0 reacties