Vettige cupcakes

Altijd balen, als je je versgebakken cupcakes uit de oven haalt en de onderkant vettig aanvoelt. Want naast vieze vingers, krijg je ook een gevalletje 'help, ik krijg de cupcake niet uit het cakevormpje'. Het goede nieuws: het probleem ligt niet aan je bakkunsten of het befaamde familierecept, maar aan de kwaliteit van de cupcakevormpjes die je gebruikt. Het papier is vaak té dun, waardoor de boter uit het beslag in het papier lekt. Hierdoor kan de cupcake vettig aanvoelen. 

De oplossing

De oplossing is hartstikke simpel en vraagt maar om één ingrediënt! Strooi een kleine hoeveelheid ongekookte rijst in de cupcaketray en plaats daar de papieren vormpjes bovenop. Tijdens en na het bakken zal de rijst de lekkende boter absorberen waardoor de bodems van de cupcakes niet nat en vettig blijven. 

Zelf proberen? Zie in de video hieronder hoe je zelf stap-voor-stap te werk gaat.