Cakespookjes

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
45 minuten totale tijd

Cakejes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder in een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Mix in een andere kom het ei met de melk, zonnebloemolie en vanillemerg. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag. Vet de cupcaketray in en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen. Leg de cupcakes op hun kop op een rooster.

Italiaans schuim

Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit toefjes schuim op de omgekeerde cupcakes en zet ze een paar minuten in de koelkast of vriezer.

Garnering
Rol het marsepein dun uit en steek er 12 cirkels uit. Drapeer de marsepein over het schuim en de cake als het laken van een spook. Druk met een boetseerstaafje of de achterkant van een pen oogkassen in het marsepein. Meng het eiwit met de poedersuiker tot er een spuitbare fondant ontstaat. Schep in een cornetje. Spuit oogjes op de marsepein. Smelt chocolade, schep in een cornetje en spuit daarvan de pupillen en de mondjes.

Ingredienten

12
Porties

Cakejes

  • 140 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 220 g suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie

Italiaans schuim

  • 60 ml water
  • 150 g suiker
  • 2 eiwitten

Garnering

  • 500 g marsepein
  • 1 eiwit
  • 100 g poedersuiker
  • 50 g pure chocolade

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • cupcaketray
  • deegroller
  • steker van 15 cm
  • spuitzak met een gladde spuitmond
  • bakpapier
  • boetseerstaafje of pen
Geef je waardering
3