Heb je een glutenallergie of wil je bakken zonder gluten? Dan zijn deze 10 lekkere glutenvrije recepten ideaal! Van een overheerlijke Amerikaanse appeltaart tot smeuïge bramenmuffins, maar dan allemaal zonder gluten!
Glutenvrij bakken: 10 bakrecepten zonder gluten
1. Glutenvrije taartjes met chocoladeganache
Deze heerlijke taartjes met chocoladeganache zijn watertandend lekker én ook nog eens glutenvrij! Snel maken, dus.
2. Glutenvrije appel-perziken cobbler
Cobbler komt oorspronkelijk uit Amerika en is te vergelijken met een crumble of een cake. In dit heerlijke recept maken we een cobbler met appel en perziken. Mmm!
3. Glutenvrije chocolade-macarons
Misschien wel het beroemdste koekje ter wereld: de macaron. Met dit eenvoudige recept maak je de Franse delicatesse gemakkelijk zelf.
4. Glutenvrije Amerikaanse appeltaart
De Amerikaanse appeltaart is een klassieker. Deze variant maak je met amandel- en rijstmeel en is daarom dus glutenvrij.
5. Glutenvrije chocolade-velvettaart
De chocolade-velvettaart is een overheerlijke klassieker afkomstig uit Noord-Amerika. Deze taart is glutenvrij en misschien nog wel lekkerder dan het origineel!
6. Glutenvrij appel-walnootbrood
Brood maken kan soms best lastig zijn, máár met dit recept voor appel-walnootbrood ben je al binnen 2 uur klaar.
7. No-bake-cheesecake met passievrucht
Deze prachtige cheesecake maak je makkelijk en snel met het ambachtelijke recept van Miljuschka.
8. Glutenvrije chocoladecake met ganache
Een heerlijke chocoladecake met amandelmeel in plaats van bloem!
9. Bramenmuffins
Deze bramenmuffins zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens heerlijk! En helemaal niet moeilijk, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is.
10. Citroen-meringuetartelette
Deze Franse taartjes zien er niet alleen oogverblindend uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. Maken, dus!
Ook interessant
- 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
- Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
- Hier moet je eten in Graz
- 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
- Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- &C x 24Kitchen - tips and tricks
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam