De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glutenvrije taartjes met chocoladeganache

Eet je glutenvrij of heb je gewoon eens zin in iets nieuws? Probeer Miljuschka's lekkere glutenvrije taartjes met chocoladeganache dan eens! 

60 MIN
Glutenvrije taartjes met chocoladeganache

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Eet je glutenvrij of heb je gewoon eens zin in iets nieuws? Probeer Miljuschka's lekkere glutenvrije taartjes met chocoladeganache dan eens! 

Bereidingswijze

Cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).  

Stap 2: 
Doe de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Doe de suiker, maizena en bakpoeder en amandelmeel in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg de eieren en het eigeel toe en laat even draaien. Voeg de slagroom toe en mix tot een glad beslag. 

Stap 3: 
Vet de bakvormen in en leg een bakpapiertje op de bodem. Giet het beslag in de bakvorm en bak 25 tot 35 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen in de vorm. 

Chocoladeganache 

Stap 1: 
Verwarm de slagroom tot hij net niet kookt. Zet het vuur uit (of heel laag). Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de pan met warme slagroom. Laat smelten en roer met een garde tot een glad geheel. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur. 

Stap 2: 
Voeg wanneer de ganache is afgekoeld de roomkaas toe. Zo krijg je een lichtere en romigere ganache 

Stap 3: 
Snijd elk taartje horizontaal twee keer door, zodat je van elke cake 3 plakken maakt. Besmeer elke laag met chocoladeganache en stapel ze op. Strijk de bovenkant glad en decoreer eventueel met sprinkles of andere decoratie.  

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker