De chocolade-velvettaart is een overheerlijke klassieker afkomstig uit Noord-Amerika. Deze taart is glutenvrij en misschien nog wel lekkerder dan de originele variant. Rudolph deelt zijn goddelijke recept. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Cake

  • 6 eieren
  • 120 g bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 mespunt zout
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 65 g cacaopoeder
  • 65 g kokosmeel
  • 2 theelepel glutenvrije bakpoeder
  • 125 ml kokosmelk

Topping

  • 250 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 150 g verse frambozen

Extra nodig

  • springvorm van 20 cm doorsnede
  • fijne zeef
  • botor om in te vetten
  • handmixer of keukenmachine

Bereidingswijze

2 uur en 30 minuten

Voorbereiding 

Laat de volle yoghurt een nacht in de koelkast uitlekken in een fijne bolzeef boven een kom. 

Cake 

Verwarm de oven voor 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Klop de eieren met suiker, vanille en zout luchtig in de mixer. Roer de olijfolie er snel en kort door. Zeef de cacaopoeder met het bakpoeder en kokosmeel en spatel door het beslag. Roer er tot slot de kokosmelk door en giet het beslag in de vorm. Bak de cake circa 40 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen. 

Topping 

Prak de frambozen en strijk ze door een fijne zeef zodat je een gladde frambozenpuree hebt. Roer de poedersuiker door de uitgelekte yoghurt en verdeel deze in een golvende beweging over de bovenkant van de afgekoelde chocoladecake. Lepel als laatste de frambozenpuree over de taart en maak een mooie swirl met de yoghurt. Garneer met nog wat hele frambozen.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

 

 

Geef je waardering

Gluten Vrije Velvet Taart
Gluten Vrije Velvet Taart