Normaal gesproken wordt een cobbler gemaakt van een knapperig deegbeslag. Dit keer maken we het beslag met een combinatie van amandel- en rijstmeel. Zo is-ie volledig glutenvrij!

Rudolph van Veen
Rudolphs Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

6
Personen

Vulling

  • 3 appels
  • 2 perziken
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ sinaasappel

Beslag

  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr bruin rijstmeel
  • 50 gr geraspte kokos
  • 30 gr maïzena (glutenvrij)
  • 1 ½ tl bakpoeder (glutenvrij)
  • 200 ml amandel- of rijstdrink
  • 30 gr amandelen met vlies

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snijd de appels met schil in stukjes. Verwijder de pit van de perziken en snijd in stukjes. Meng de appel en de perziken met het kaneelpoeder en de rasp en het sap van de sinaasappel. Schep het mengsel in een ovenschaal.

Beslag
Stap 1:
Meng voor het beslag eerst alle droge ingrediënten in een kom. Meng de amandeldrink (of rijstdrink) erdoor. Roer tot een beslag. Verdeel met een ijsknijper of een lepel het beslag in hoopjes over het fruit. Zorg dat je het fruit nog blijft zien. Bak de cobbler ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer de cobbler warm.

Rudolph’s tip:
In plaats van perzik kun je ook nectarines gebruiken.

Geef je waardering

30
Glutenvrije Appel-Perzik Cobbler
Glutenvrije Appel-Perzik Cobbler