De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glutenvrije appel-perziken cobbler

Normaal gesproken wordt een cobbler, of crumble, gemaakt van een knapperig deegbeslag. Dit keer maken we het beslag met een combinatie van amandel- en rijstmeel. Zo is-ie volledig glutenvrij!

15 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Glutenvrije Appel-Perzik Cobbler

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Normaal gesproken wordt een cobbler gemaakt van een knapperig deegbeslag. Dit keer maken we het beslag met een combinatie van amandel- en rijstmeel. Zo is-ie volledig glutenvrij!

Bereidingswijze

Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Snijd de appels met schil in stukjes. Verwijder de pit van de perziken en snijd in stukjes. Meng de appel en de perziken met het kaneelpoeder en de rasp en het sap van de sinaasappel. Schep het mengsel in een ovenschaal.

Beslag
Stap 1:
Meng voor het beslag eerst alle droge ingrediënten in een kom. Meng de amandeldrink (of rijstdrink) erdoor. Roer tot een beslag. Verdeel met een ijsknijper of een lepel het beslag in hoopjes over het fruit. Zorg dat je het fruit nog blijft zien. Bak de cobbler ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer de cobbler warm.

Rudolph’s tip:
In plaats van perzik kun je ook nectarines gebruiken.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker