De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

glutenvrij appel-walnootbrood met komkommerspread

Brood maken kan soms best wel lastig zijn. Met dit makkelijk recept voor appel-walnootbrood ben je al binnen een 2 uur klaar.

45 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Glutenvrij appel-walnootbrood met komkommerspread

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Brood maken kan soms best wel lastig zijn. Met dit makkelijk recept voor appel-walnootbrood ben je al binnen een 2 uur klaar. Het brood is glutenvrij én we delen het recept voor een zelfgemaakte komkommerspread.

Bereidingswijze

Brood

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Rasp de appels boven een kom. Voeg het zout, eieren, olijfolie, kaneel en de vanille toe en roer goed door elkaar. Meng het amandelmeel, bakpoeder en de walnoten kort door het beslag.

Stap 3:
Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de appel in plakjes. Decoreer de bovenkant met plakjes appel. Bak het brood ongeveer 1 uur in de oven. Laat het brood iets afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt.

Komkommerspread

Stap 1:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.

Stap 2:
Verwarm het water in een pan. Schil en rasp de gember. Voeg de honing, azijn, gember en het sap van de citroen toe.
Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 minuut doorkoken. Voeg de komkommer toe, laat even afkoelen en zet in de koelkast totdat het brood klaar is. Giet het vocht af en voeg de kwark toe. Serveer de spread bij het brood.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heel smakelijk brood maar bij mij viel hij uit elkaar toen ik m ging snijden. Ik probeer de volgende keer half amandelmeel en half volkorenmeel.
Gertine Fornerod
29-03-2023

Ook lekker