Brood
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.
Stap 2:
Rasp de appels boven een kom. Voeg het zout, eieren, olijfolie, kaneel en de vanille toe en roer goed door elkaar. Meng het amandelmeel, bakpoeder en de walnoten kort door het beslag.
Stap 3:
Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de appel in plakjes. Decoreer de bovenkant met plakjes appel. Bak het brood ongeveer 1 uur in de oven. Laat het brood iets afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt.
Komkommerspread
Stap 1:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.
Stap 2:
Verwarm het water in een pan. Schil en rasp de gember. Voeg de honing, azijn, gember en het sap van de citroen toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 minuut doorkoken. Voeg de komkommer toe, laat even afkoelen en zet in de koelkast totdat het brood klaar is. Giet het vocht af en voeg de kwark toe. Serveer de spread bij het brood.
1 reactie