Brood maken kan soms best wel lastig zijn. Met dit makkelijk recept voor appel-walnootbrood ben je al binnen een 2 uur klaar. Het brood is glutenvrij én we delen het recept voor een zelfgemaakte komkommerspread.

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Brood

  • 450 g Jonagold appels
  • 1 mespunt zout
  • 3 eieren
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 200 g amandelmeel
  • 2 tl glutenvrije bakpoeder
  • 60 g walnoten
  • 1 extra appel

Komkommerspread

  • 1 komkommer
  • 100 ml water
  • 1 cm gember
  • 2 el honing
  • 2 el azijn
  • 1/2 citroen
  • 100 g kwark

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Brood

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven en onderwarmte.

Stap 2:
Rasp de appels boven een kom. Voeg het zout, eieren, olijfolie, kaneel en de vanille toe en roer goed door elkaar. Meng het amandelmeel, bakpoeder en de walnoten kort door het beslag.

Stap 3:
Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de appel in plakjes. Decoreer de bovenkant met plakjes appel. Bak het brood ongeveer 1 uur in de oven. Laat het brood iets afkoelen voordat je het brood uit de bakvorm haalt.

Komkommerspread

Stap 1:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.

Stap 2:
Verwarm het water in een pan. Schil en rasp de gember. Voeg de honing, azijn, gember en het sap van de citroen toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 1 minuut doorkoken. Laat afkoelen en voeg de komkommer en kwark toe. Serveer de spread bij het brood.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

189
Glutenvrij appel-walnootbrood met komkommerspread
Glutenvrij appel-walnootbrood met komkommerspread