Chocoladecake
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 °C (hetelucht).
Stap 2:
Hak de chocolade. Doe de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Voeg de slagroom in delen toe aan de stukjes chocolade en roer goed door tot een glad mengsel.
Stap 3:
Doe de suiker, maizena en bakpoeder en amandelmeel in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Voeg de eieren en het eigeel toe en laat even draaien. Voeg het chocolade-slagroommengsel toe en mix tot een glad beslag.
Stap 4:
Vet de bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Giet het beslag in de bakvorm en bak 25 tot 35 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen in de vorm.
Ganache
Stap 1:
Hak de chocolade. Verwarm de slagroom samen met de poedersuiker tot het net niet kookt.
Stap 2:
Voeg de hete slagroom in 3 delen toe aan de stukjes chocolade in een grote kom en roer tot een glad mengsel. Kluts de melk en het ei even door elkaar en voeg dit al roerend toe aan het slagroom-chocolade mengsel. Voeg een snufje zout toe en meng tot een glad geheel eventueel met een staafmixer.
Stap 3:
Giet de ganache bovenop de gebakken cake en zet het vervolgens nog 15 minuten op 130 °C (hetelucht) in de oven.
Stap 4:
Bedek de taart met plasticfolie wanneer het uit de oven komt. Laat minimaal 3 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
1 reactie