Een ingezakte cake, of een exemplaar met vochtige randen of bodem: allemaal aanwijzingen die leiden naar het (te) kort laten afkoelen. De afkoeltijd is per baksel anders. Bij een cake kun je uitgaan van minimaal 30 minuten voordat je 'm aansnijdt.

Hoe het beste koelen?

Gebruik je een springvorm? Haal de cake dan uit het blik. Op deze manier kan de warmte van het blik niet als condens terugslaan op de cake. Daarnaast is het handig om de cake (in blik) op een rooster te plaatsen zodat de warmte óók van onderen weg kan glippen. Vergeet de cake niet af te dekken met een doek om uitdrogen te voorkomen. 

Inspiratie nodig?

Dit zijn de lekkerste cake-recepten:

Appel-kaneelcake

Wie houdt er nou niet van de combinatie appel en kaneel? Deze appel-kaneel cake kun je als snack eten, of bijvoorbeeld als nagerecht met een bolletje ijs!

Appel-Kaneelbrood

Carrot cake

Twijfel je tussen een snoepworteltje of een stukje cake? Dan kun je net zo goed een carrot cake nemen als snack.

24K wortelcake bewerkt2.jpg

Bananenbrood

Is het brood of is het cake? Het is vooral gewoon lekker! Deze bananenbrood kun je op elk moment van het dag eten.

bananenbrood recept