Bonenwraps

Deze bonenwraps bevatten alle smaken die je je maar kunt bedenken: romige avocado, frisse zure room, pittige peper, krokante ijsbergsla en zachte bonen. Vouw de vulling in een grote wrap en je hebt een heerlijk gerecht. Iets te veel gemaakt? De bonenwraps zijn ook heel erg lekker als lunch! Bewaar de vulling en wraps wel apart, om te voorkomen dat de wraps klef worden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lasagne van gegrilde courgette

Simpel maar smaakvol: de perfecte omschrijving voor deze lasagne met gegrilde courgette. Waar normaal bechamelsaus wordt gebruikt in lasagne, is hier gekozen voor Griekse yoghurt. Een heerlijk lichte en frisse toevoeging. 

Miniatuurvoorbeeld

Spaanse tortilla

Voor een Spaanse aardappeltortilla heb je niet veel nodig: met aardappelen, ui, knoflook en eieren kom je een heel eind. Dat zorgt ervoor dat dit gerecht zó goedkoop is, dat je er nog een lekkere groene salade naast zou kunnen maken voor wat extra vitamines. 

Miniatuurvoorbeeld

Pasta in gorgonzolaspeksaus

Mmm... Pasta met een heerlijke romige gorgonzolasaus, zeg daar maar eens 'nee' tegen. Wil je nog nét iets meer op je budget letten? Vervang de bimi dan door broccoli. Ook heel lekker, maar net even wat goedkoper.

 

Miniatuurvoorbeeld

Bloemkoolsoep

Met een lekker soepje zit je altijd goed. En het fijne is: je kan eindeloos variëren met groenten, specerijen, kruiden en 'toppings'. Maar met een bloemkool, wat specerijen, prei en kookroom kom je al een heel eind en maak je met gemak deze heerlijke bloemkoolsoep

Miniatuurvoorbeeld

Chili sin carne

Door weinig of geen vlees te eten, bespaar je een heleboel geld. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn! Dat bewijst deze chili sin carne.

Mocht je toch nog iets missen aan het gerecht... Maak er zelf tortillachips bij! Snij tortilla's in puntjes en bestrooi met wat olijfolie, zout en paprikapoeder. Goed mengen en kort afbakken op 200°C. Een heerlijke en low budget toevoeging aan jouw chili sin carne.

Bonen zijn niet alleen heel lekker en goedkoop, ze zijn ook een prima vleesvervanger! 

Miniatuurvoorbeeld