’s Middags voorbereiden
Krokante amandelen
Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Meng de amandelen met de rietsuiker en de honing en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Laat de amandelen afkoelen.
Frambozensaus
Breng de frambozen met de honing en port aan de kook. Laat circa 5 minuten zachtjes koken en zeef de saus. Laat de saus afkoelen.
Perziken
Halveer de perziken en dompel ze 5 seconden in kokend water. Laat ze schrikken in ijswater en haal de schil eraf. Verwijder de pit. Pers de sinaasappel uit en snijd de saffraan fijn. Kook in een koekenpan de honing met sinaasappelsap en saffraan tot het stroperig wordt.
’s Avonds afmaken
Verwarm de honing-saffraansiroop, voeg de perziken toe en laat ze op middelhoog vuur 2-3 minuten glaceren.
Opmaak bord
Leg de perziken in het midden van de borden met de bolle kant naar boven. Lepel de frambozensaus rondom. Lepel de Griekse yoghurt rondom over de frambozensaus. Garneer met de krokante amandelen.
bbbbrrrrrrrr…..Eiswein uit Pflaz, Duitsland
|
0 reacties