De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

budget sushi (in 3 varianten)

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten en giet het daarna af. Zet de rijst met het koude water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur.

60 MIN
Budget sushi (in 3 varianten)

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Sushirijst

Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten en giet het daarna af. Zet de rijst met het koude water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en kook de rijst circa 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur nog lager en kook de rijst circa 12 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en deksel op de pan.

Vulling

Kluts de eieren en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit op laag vuur een scheutje olie in een kleine koekenpan. Schenk voor de omelet de eieren in de pan en laat rustig stollen zonder bruin te kleuren. Snijd dikke repen van circa 2 bij 20 centimeter van de omelet. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de zalm in repen. Giet de bieten af. Snijd de bieten in repen van circa 2 centimeter dik. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in lange repen.

Sushi maken

Spreid de rijst goed uit in een brede bak, kom of schaal en laat iets afkoelen. Voeg de wijnazijn, poedersuiker en het water toe. Meng het azijnmengsel met een pollepel door de rijst. Leg het bamboematje op het aanrecht. Leg hierop een norivel met de gladde kant naar beneden. Maak je handen nat met het su-water zodat de rijst niet blijft plakken. Verdeel de rijst over twee derde van het norivel. Leg in het midden van de rijst horizontaal een reep omelet. Bestrijk het randje waar geen rijst ligt met water en rol het geheel op met behulp van het sushimatje. Doe dit erg strak zodat de sushi stevig en goed snijdbaar is. Herhaal tot je twee rollen sushi hebt met omelet. Herhaal dit proces met de mango en de zalm en de bietjes en de komkommer.

Aan tafel!

Snijd de sushirollen in plakken van circa 3 centimeter dik. Maak tussendoor je mes nat zodat het niet blijft plakken en makkelijker snijdt. Serveer de sushi op een grote schaal met sojasaus.

TIP: Als je de sojasaus pittiger wilt maken (vooral lekker voor je ouders) kun je er een beetje wasabi doorheen mengen.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker