Macaroni met ham en kaas uit de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
-
Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
-
Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continue roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
-
Snijd de ham in blokjes.
-
Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.
-
Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.
2 reacties
Wat gebakken uitjes erover is ook lekker.