Macaroni met ham en kaas
- Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C.
- Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
- Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
- Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
- Snijd de ham in blokjes.
- Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.
- Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.
Salade
- Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de tomaten in partjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
- Voeg de tomaten, basilicum en rucola toe en roer goed door.
Lekker bij het paasdiner. Meer inspiratie vind je hier.
Laat hier je reactie achter