Macaroni met ham en kaas uit de oven

1047
Makkelijk
Macaroni met ham en kaas uit de oven

Ingredienten

4
Personen

Macaroni met ham en kaas uit de oven

  • 300 g volkoren macaroni
  • 40 g boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 200 g geraspte kaas
  • 250 g ham (dikke plak)

Salade

  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 500 g tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • 125 g rucola

Extra nodig:

  • ovenschaal

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Macaroni met ham en kaas

  • Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C.
  • Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
  • Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
  • Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.  
  • Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.

Salade

  • Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de tomaten in partjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
  • Voeg de tomaten, basilicum en rucola toe en roer goed door. 

Lekker bij het paasdiner. Meer inspiratie vind je hier.

Macaroni met ham en kaas uit de oven
Geef je waardering
1047