- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
- Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continue roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
- Snijd de ham in blokjes.
- Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.
- Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.
Met deze klassieke macaroni met ham en kaas uit de oven kun je nooit de mist ingaan! Dit gerecht is makkelijk te maken en binnen een halfuurtje klaar.
2 reacties
Wat gebakken uitjes erover is ook lekker.