Waar komt de naam pesto vandaan?

Mocht je je afvragen waar de naam van de saus vandaan komt: pesto is afgeleid van het Italiaanse woord pestatura, wat vermalen betekent. En nu we het toch over 'malen' hebben, wij weten als geen ander hoe lastig het is om soms lekkere en gezonde maaltijden op tafel te toveren. Vooral als je niet even handig bent in de keuken. Gelukkig, hoeft koken niet moeilijk te zijn. Russell Hobbs helpt je op weg!

Matte Black Hakmolen 

Huilen bij het uien snijden én stinkende knoflookvingers is met deze handige tool van Russell Hobbs verleden tijd. Snijd tegelijkertijd een ui en een knoflook fijn met deze handige hakmolen en je smaakmakers zijn klaar voor je heerlijke gerecht. Natúúrlijk te gebruiken voor één van deze 5 lekkere pesto-recepten.

Pesto-recepten

hakmolen

1. Courghetti met vegan-cashewpesto

Een bord vol groenten afgetopt met een heerlijke vegan-cashewpesto. Dat wordt genieten!

Courghetti met vegan-cashwpesto

2. Vegan traybake

Een heerlijk presentje uit de oven: deze vegan traybake bestaat uit aardappeltjes, portobello en vegetarische pesto. Snel, makkelijk en onwijs lekker!

Miniatuur

3. Kip met pesto en spek uit de oven

Kip met pesto en spek uit de oven is zó lekker dat het je nog zou verbazen hoe snel je het op tafel kunt toveren. Eet smakelijk!

Miniatuur

4. Spaghetti met spinaziepesto en krokant broodkruim

Er gaat niets boven een heerlijk bord pasta! Eén ding is zeker: het smaakt naar meer.

Miniatuur

5. Asperges met ham en pesto van radijsblad

Ze liggen volop in de supermarkten: asperges. Het witte goud is ideaal in combinatie met pesto én ham. Probeer het maar!

Miniatuurvoorbeeld