pasta alla puttanesca
-
Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
-
Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de ansjovis toen en fruit tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de kappertjes toe en blus af met de gepelde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
-
Pluk en snijd de peterselie fijn en snijd de olijven in ringetjes. Roer de olijven en peterselie door de saus en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten koken.
-
Kook in de pan water de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de pasta door de saus.
Rucolasalade
-
Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum.
-
Vijzel de knoflook, Parmezaanse kaas,de helft van de pijnboompitten en basilicum en roer er een scheut olie door. Pel en snijd de ui in halve ringen.
-
Meng de rucola met ui, een scheut olijfolie en wijnazijn en breek de mozzarella erboven. Hussel door elkaar en meng de pesto en de resterende pijnboompitten erdoor.
-
Verdeel de pasta over borden, garneer met peterselie en serveer de salade in kommetjes erbij.
0 reacties