De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Penne alla Puttanesca met rucolasalade

Pasta puttanesca: ideaal voor doordeweekse avonden en eenvoudig te bereiden. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Penne a la Puttanesca met rucolasalade

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

"In dit recept maken we penne alla puttanesca, maar spaghetti alla puttanesca werkt ook erg goed. Gebruik dus vooral welke pastasoort je al in je lade hebt liggen."

Bereidingswijze

pasta alla puttanesca

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de knoflook in plakjes.

  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de ansjovis toen en fruit tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de kappertjes toe en blus af met de gepelde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Pluk en snijd de peterselie fijn en snijd de olijven in ringetjes. Roer de olijven en peterselie door de saus en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten koken.

  4. Kook in de pan water de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de pasta door de saus.

Rucolasalade

  1. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum.

  2. Vijzel de knoflook, Parmezaanse kaas,de helft van de pijnboompitten en basilicum en roer er een scheut olie door. Pel en snijd de ui in halve ringen.

  3. Meng de rucola met ui, een scheut olijfolie en wijnazijn en breek de mozzarella erboven. Hussel door elkaar en meng de pesto en de resterende pijnboompitten erdoor.

  4. Verdeel de pasta over borden, garneer met peterselie en serveer de salade in kommetjes erbij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.