Penne a la Puttanesca met rucolasalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pasta a la puttanesca
Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de ansjovis toen en fruit tot de ansjovis gesmolten is. Voeg de kappertjes toe en blus af met de gepelde tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Pluk en snijd de peterselie fijn en snijd de olijven in ringetjes. Roer de olijven en peterselie door de saus en laat de saus op laag vuur circa 10 minuten koken. Kook in de pan water de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de pasta door de saus.

Salade met pesto
Pel en snijd de knoflook in stukjes. Snijd de Parmezaanse kaas in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum. Vijzel de knoflook, Parmezaanse kaas,de helft van de pijnboompitten en basilicum en roer er een scheut olie door. Pel en snijd de ui in halve ringen. Meng de rucola met ui, een scheut olijfolie en wijnazijn en breek de mozzarella erboven. Hussel door elkaar en meng de pesto en de resterende pijnboompitten erdoor.


Verdeel de pasta over borden, garneer met peterselie en serveer de salade in kommetjes erbij.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 el kappertjes
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 takjes peterselie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 500 g penne

Salade met pesto

  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 200 g rucola
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 bollen mozzarella
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • vijzel
Geef je waardering
0