Kooktips

Wokken doe je zo

Wokken is een bereiding, waarbij je vlees, vis of groenten op hoog vuur snel gaart. Hierdoor schroeit vlees of vis snel dicht en behoudt de smaak en sappen, en groenten blijven knapperig, kleurrijk en behouden hun vitaminen.

Hoe doe je dat?
Verwarm de wok tot hij goed heet is, sommige gaspitten hebben zelfs een speciale ‘wokpit’. Verhit 2 tot 3 eetlepels olie in de pan en gaar als eerste het vlees of de vis (of tofu of tempeh). Snijd groenten (zoals paprika, peultjes, courgette, broccoli, prei, uien, champignons, maïs, sojascheuten) en wok tot de groenten beetgaar zijn. Nu kun je extra smaken toevoegen, zoals kruiden en specerijen, (wok)sauzen of een ei erdoorheen roeren. Wok nog circa een minuut mee en serveer met noedels, mie, mihoen of rijst.

Voordelen van wokken

  • je gebruikt heel veel verse ingrediënten;
  • door de korte verhitting behouden de ingrediënten die je gebruikt hun smaak en voedingsstoffen;door kleine variaties (het gebruik van kruiden en specerijen of door een andere saus toe te voegen) heb je meteen een heel ander gerecht;
  • in wokgerechten kun je veel verschillende groenten met elkaar combineren, ook is het perfect om restjes uit je koelkast op te maken.

Rijke smaken
De smaken van een wokgerecht komen samen door het toevoegen van een heerlijke saus, de vernieuwde 'Original Wok All Natural' sauzen van Go-Tan bijvoorbeeld. Deze sauzen zijn bereid volgens authentiek familierecept. "Om heerlijke wokgerechten mee te maken met verse groenten en vlees of vis. Want wokken, doe je met Go-Tan!" voegt Han Go lachend toe.

Inspiratie? Bekijk deze wokrecepten

Wokschotel met knoflookgamba's

Pikantzoete beefwokschotel met lotuswortelchips

Vijfkruideneend met gewokte groene groente

Meer weten over de woksauzen van Go-Tan?