Hoe maak je knoflookblokjes?
Je kan de knoflook op twee manieren invriezen: in een ijsblokjesvorm of een diepvrieszak.
Knoflookblokjes met een ijsblokjesvorm
Blend of snijd de knoflook in de gewenste structuur. Meng dan wat olie door de gesneden knoflook. Verdeel het mengsel over de ijsblokjesvorm en vries het in voor 24 uur. Doe daarna de ijsblokjesvorm met knoflook in de een luchtdichte zak om te voorkomen dat je vriezer naar knoflook gaat ruiken.
Knoflookblokjes in een diepvrieszak
Blend of snijd de knoflook in de gewenste structuur. Meng dan wat olie door de gesneden knoflook. Doe het knoflookmengsel in een diepvrieszak en druk plat. Verdeel het mengsel in blokjes. Niet helemaal duidelijk? Bekijk de video hieronder.
Zelfde hack, andere ingrediënten!
Het leukste van deze hack is dat je ook allerlei andere ingrediënten met olie kan bewaren in de vriezer. Zo kan je blokjes maken met olie en verse kruiden zoals oregano en basilicum, maar ook met uien. Zo kan je de ingrediënten lekker lang bewaren.
Benieuwd? Bekijk onderstaande video.