Knoflookblokjes invriezen

Knoflook kan je makkelijk invriezen. Snijd een teentje fijn en vries het samen met wat olie toe aan een ijsblokjes vorm. Deze bevroren knoflookblokjes hoef je tijdens het koken alleen maar op te bakken in de pan. De knoflook kan je drie maanden bewaren in de vriezer.

bevroren knoflook tray

Hoe maak je knoflookblokjes?

Je kan de knoflook op twee manieren invriezen: in een ijsblokjesvorm of een diepvrieszak.

Knoflookblokjes met een ijsblokjesvorm

Blend of snijd de knoflook in de gewenste structuur. Meng dan wat olie door de gesneden knoflook. Verdeel het mengsel over de ijsblokjesvorm en vries het in voor 24 uur. Doe daarna de ijsblokjesvorm met knoflook in de een luchtdichte zak om te voorkomen dat je vriezer naar knoflook gaat ruiken. 

Knoflookblokjes in een diepvrieszak

Blend of snijd de knoflook in de gewenste structuur. Meng dan wat olie door de gesneden knoflook. Doe het knoflookmengsel in een diepvrieszak en druk plat. Verdeel het mengsel in blokjes. Niet helemaal duidelijk? Bekijk de video hieronder.

@crashcoursekitchen The best way to cook with garlic is to have these little frozen cubes ready to go at all times! I can be super lazy when it comes to peeling and cooking with garlic on the weekdays, but now I can use as much as I want (which is definitely too much). This is the easiest way to peel garlic. #food #cooking #cookingvideo #cookinghack #foodhack #garlic #lifehack @cuisinart_official #recipes #foodie #foodporn #feedfeed #foodblog #eeeeeats #eatingnewyork #photography #foodlover #instagood #yummy #newforkcity #foodstagram #instalike #foodpics #foodgasm #delicious #foodinsider #buzzfeedfood #huffpostgram #forkfeed ♬ Spring - Aesthetic Sounds

Zelfde hack, andere ingrediënten!

Het leukste van deze hack is dat je ook allerlei andere ingrediënten met olie kan bewaren in de vriezer. Zo kan je blokjes maken met olie en verse kruiden zoals oregano en basilicum, maar ook met uien. Zo kan je de ingrediënten lekker lang bewaren. 

Benieuwd? Bekijk onderstaande video.