Aziatische Hollandse asperges

2
Makkelijk
Aziatische Hollandse asperges

Ingredienten

4
Personen

Aziatische Hollandse asperges

  • 300 g gele rijst
  • 4 cm verse gember
  • 500 g witte asperges
  • 200 g peultjes
  • arachideolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 125 g taugé
  • 1 limoen
  • 100 ml kookroom
  • 3 el sojasaus
  • wasabi-pasta
  • 400 g zalmfilet

Extra nodig

  • wok
  • keukenpapier

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Aziatische Hollandse asperges

Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de asperges en de helft van de gember circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wasabi-sojasaus

Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom en sojasaus toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de wasabi.

Zalmfilets

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.

Aziatische Hollandse asperges
Geef je waardering
2