Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Aziatische Hollandse asperges
Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de asperges en de helft van de gember circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
Wasabi-sojasaus
Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom en sojasaus toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de wasabi.
Zalmfilets
Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.
1 reactie
Niet eerder heb ik een tegenvallend recept van Rudolph gehad.