De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatische hollandse asperges

Hollandse asperges gewokt in Aziatische kruiden geserveerd met zalm overgoten met een wasabi-sojasaus.

15 min (voor)bereidingstijd
Aziatische Hollandse asperges

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Aziatische Hollandse asperges

Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de asperges en de helft van de gember circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wasabi-sojasaus

Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom en sojasaus toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de wasabi.

Zalmfilets

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Doorgaans ben ik gek op de recepten van Rudolph. Niets dan lof. Maar nu helaas niet. Het bakken van de asperges was een positieve ervaring maar de saus die erbij 'hoorde' klopte in mijn ogen niet. Echt vies eigenlijk. Sorry.
Niet eerder heb ik een tegenvallend recept van Rudolph gehad.
Dagmar van Rossum
23-05-2024

Ook lekker