Aziatische Hollandse asperges

1
Makkelijk
Aziatische Hollandse asperges

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Aziatische Hollandse asperges

Schil en snijd de gember fijn. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges af. Schil met een dunschiller de asperges, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 cm. Halveer de peultjes in de lengte. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de asperges en de helft van de gember circa 5 minuten. Voeg de peultjes, sesamzaadjes en de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.Breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Wasabi-sojasaus

Halveer de limoen. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de resterende gember circa 1 minuut. Voeg het sap van de limoen, de kookroom en sojasaus toe en laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met de wasabi.

Zalmfilets

Verdeel de zalm in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

Verdeel de rijst en de Aziatische Hollandse asperges over de borden. Leg er een stukje zalm op en lepel er een beetje saus overheen.

Ingredienten

4
Personen

Aziatische Hollandse asperges

  • 300 g gele rijst
  • 4 cm verse gember
  • 500 g witte asperges
  • 200 g peultjes
  • arachideolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 125 g taugé
  • 1 limoen
  • 100 ml kookroom
  • 3 el sojasaus
  • wasabi-pasta
  • 400 g zalmfilet

Extra nodig

  • wok
  • keukenpapier
Aziatische Hollandse asperges
Geef je waardering
1