De basis van koken

Ananas snijden

Mmm.. Niks lekkerder en tropischer dan verse ananas! Klein dingetje... De mooie grote vrucht lijkt met z'n groene bladeren en grove schil niet zo makkelijk geschild als een simpel appeltje. Maar geen zorgen, een ananas schillen is eigenlijk veel makkelijker dan je denkt!

Hoe weet je of een ananas rijp is? Je leest het hier.

Hoe schil je een ananas?

Het enige wat je nodig hebt is een groot scherp mes en een snijplank.

  1. Leg de ananas op z'n zijkant en snij de bovenkant (de groene bladeren) er vanaf.
  2. Snij vervolgens ook de onderkant recht af, zodat je de ananas stabiel neer kan zetten.
  3. Snij de schil van boven naar beneden, strook voor strook af.
  4. Zit er hier en daar nog een zwart puntje? Geen probleem: die snij je er nu gewoon voorzichtig uit door in te snijden onder en boven het puntje.
  5. Belangrijk is dat de kern uit de ananas verwijderd wordt, die is niet lekker. Dit kan je bijvoorbeeld doen door de ananas langs de kern af te snijden. Andere manier: snij de ananas in plakken en snij de kern er in rondjes uit.
  6. Yes, de ananas is helemaal ready to eat!

Ananas is natuurlijk al heel lekker om los te eten, maar je kan er nog véél meer mee! Klik hier (of op onderstaande foto's) voor de lekkerste recepten.