Tarte Tatin van ananas met kokoscrème en sherry

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Bo in aflevering 2 van The Chefs' Line Nederland. 

Schil de ananas en steek rondjes uit het vruchtvlees.

Smelt boter met 2 el water, en voeg suiker en rozemarijn toe. Verwarm tot een karamel. Neem het takje rozemarijn uit de karamel. Schenk de karamel in de Tarte Tatin vormpjes en schik de ananas erin. Dek af met bladerdeeg en snij het overtollige bladerdeeg weg. Prik er met een vork gaatjes in. Verwarm 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Meng 100 ml kokosmelk, 1 el suiker en het sap van ½ limoen in een slagroombus, klop op en zet de kokoscrème in koelkast. Rooster pistachenootjes in een droge koekenpan en stamp tot crunch in een vijzel samen met de koffieboontjes. Maak het bord op met de Tarte Tatin van ananas met kokoscrème, serveer met een pipetje Pedro Ximenex, koffiecrunch en cress.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ananas
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 50 g pistachenootjes
  • 20 g koffiebonen
  • 50 ml Pedro Ximenéz (zoete sherry)
  • 200 g roomboter
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 1 bakje citroenkruid
  • 1 snuf zeezout
  • 1 bakje Atsina cress

Espuma

  • 2 limoenen
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 g suiker
Geef je waardering
3