De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tarte tatin van ananas met kokoscrème en sherry

Deze tropische variant van de Tarte Tatin met ananas en kokoscrème wil je absoluut als afsluiter bij een gezellig dinertje!

Tarte Tatin van ananas met kokoscrème en sherry

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Bo in aflevering 2 van The Chefs' Line Nederland. 

Schil de ananas en steek rondjes uit het vruchtvlees.

Smelt boter met 2 el water, en voeg suiker en rozemarijn toe. Verwarm tot een karamel. Neem het takje rozemarijn uit de karamel. Schenk de karamel in de Tarte Tatin vormpjes en schik de ananas erin. Dek af met bladerdeeg en snij het overtollige bladerdeeg weg. Prik er met een vork gaatjes in. Verwarm 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Meng 100 ml kokosmelk, 1 el suiker en het sap van ½ limoen in een slagroombus, klop op en zet de kokoscrème in koelkast. Rooster pistachenootjes in een droge koekenpan en stamp tot crunch in een vijzel samen met de koffieboontjes. Maak het bord op met de Tarte Tatin van ananas met kokoscrème, serveer met een pipetje Pedro Ximenex, koffiecrunch en cress.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker