Schil de ananas, snij in parten en snij de kern eruit. Snij elk part in de lengte doormidden. Verhit 3 el roomboter in de pan en voeg een opengesneden vanillestokje, kaneelstokje en de poedersuiker toe. Schep de boter regelmatig over de ananas zodat deze glazig en gaar wordt. Dit heet arroseren.
Yoghurtsorbet
Meng de yoghurt met de basterdsuiker en draai in de ijsmachine tot ijs.
Crumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, suiker, bloem en het amandelschaafsel met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over het bakblik en bak de crumble in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Muntolie
Pluk de munt, leg de topjes apart voor de garnering. Snij de rest van de munt fijn en meng met de olie.
Serveer de sorbet op de crumble. Garneer de ananas met de topjes munt en appelbloesem cress.
Meld je aan en praat mee