Ananas van de BBQ met yoghurtsorbet en crumble

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Schil de ananas, snij in parten en snij de kern eruit. Snij elk part in de lengte doormidden. Verhit 3 el roomboter in de pan en voeg een opengesneden vanillestokje, kaneelstokje en de poedersuiker toe. Schep de boter regelmatig over de ananas zodat deze glazig en gaar wordt. Dit heet arroseren. 

Yoghurtsorbet

Meng de yoghurt met de basterdsuiker en draai in de ijsmachine tot ijs.

Crumble 

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, suiker, bloem en het amandelschaafsel met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over het bakblik en bak de crumble in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Muntolie

Pluk de munt, leg de topjes apart voor de garnering. Snij de rest van de munt fijn en meng met de olie. 

Serveer de sorbet op de crumble. Garneer de ananas met de topjes munt en appelbloesem cress.

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ananas
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
  • 250 g roomboter
  • 100 g poedersuiker

Yoghurtsorbet

  • 350 ml yoghurt
  • 150 g witte basterdsuiker

Crumble

  • 180 g koude roomboter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 150 g amandelschaafsel

Muntolie

  • 0,5 bos munt
  • 150 ml druivenpitolie

Garnering

  • appelbloesem cress
  • munttopjes
Geef je waardering
7