Trek het vel van de varkensribben en verdeel in ribbetjes. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de limoenen. Snijd de peper fijn. Breng de bouillon, gember, limoenen, knoflook, kardemom, peper, steranijs, ketjap, honing, tomatenketchup en de hotsauce aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur in circa 3 uur gaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Breng op smaak met komijnpoeder. Bestrijk het vlees met de siroop en gril ze 5 minuten in de oven. Serveer de rest van de siroop als saus.
Week de satéprikkers in water. Maak de maïskolven schoon en kook ze in circa 15 minuten gaar. Snijd de maïskolven in 5 stukken. Schil de ananas en snijd in grove blokken. Meng de maïs en de ananas met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Prik de maïs en de ananas om en om aan de satéprikkers. Gril de spiesen circa 2 minuten per kant en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de ijsbergsla fijn en leg de ribbetjes en de maïsspiesen erop.
Meld je aan en praat mee