BBQ-spareribs
-
Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribben. Snijd overtollige stukjes vlees en flapjes weg.
-
Meng het zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder tot een kruidenmix.
-
Wrijf de ribben aan beide zijden in met de kruiden. Laat circa 10 minuten intrekken.
-
Stel de barbecue in op indirect grillen (low & slow) oftewel tot 120 °C
-
Leg de ribs op de barbecue weg van de hittebron. Sluit het deksel en laat circa 2,5 uur roken tot een kerntemperatuur van 70 °C.
-
Leg de ribs op aluminiumfolie. Bestrijk met barbecuesaus. Verdeel daarna de boter en honing over de ribben.
-
Vouw het folie dicht en gaar de BBQ-spareribs nog circa 2 uur op 120 °C, tot een kerntemperatuur van 94 °C.
-
Haal de ribs uit de folie. Bestrijk nog een keer met de barbecuesaus en grill nog circa 5 minuten tot de saus kleverig is.
-
Snijd voor het serveren in stukken. Lekker met smashed aardappelsalade.
Barbecuesaus
-
Meng de ketchup, appelsap, azijn, Worcestershiresaus, suiker en barbecuekruiden in een kom. Roer het geheel goed door.
0 reacties