De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bbq-spareribs

Pitmaster X bereidt in Buitengewoon BBQ deze heerlijke spareribs van de barbecue.

45 min voorbereidingstijd
300 min wachttijd
BBQ-spareribs

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Dit recept is een echte barbecue klassieker. Deze heerlijke malse ribs maak ik natuurlijk met een eigen gemaakte barbecuesaus."

Bereidingswijze

BBQ-spareribs

  1. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribben. Snijd overtollige stukjes vlees en flapjes weg.  

  2. Meng het zout, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder tot een kruidenmix.

  3. Wrijf de ribben aan beide zijden in met de kruiden. Laat circa 10 minuten intrekken. 

  4. Stel de barbecue in op indirect grillen (low & slow) oftewel tot 120 °C  

  5. Leg de ribs op de barbecue weg van de hittebron. Sluit het deksel en laat circa 2,5 uur roken tot een kerntemperatuur van 70 °C.  

  6. Leg de ribs op aluminiumfolie. Bestrijk met barbecuesaus. Verdeel daarna de boter en honing over de ribben.  

  7. Vouw het folie dicht en gaar de BBQ-spareribs nog circa 2 uur op 120 °C, tot een kerntemperatuur van 94 °C. 

  8. Haal de ribs uit de folie. Bestrijk nog een keer met de barbecuesaus en grill nog circa 5 minuten tot de saus kleverig is.  

  9. Snijd voor het serveren in stukken. Lekker met smashed aardappelsalade. 

Barbecuesaus

  1. Meng de ketchup, appelsap, azijn, Worcestershiresaus, suiker en barbecuekruiden in een kom. Roer het geheel goed door. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker