- Maak, voor de boemboe, de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Schil en snijd de kurkuma en gember fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Haal de buitenste bladeren van 1 serehstengel en snijd het zachtere witte binnenste ragfijn. Doe alles over in een vijzel, voeg de goela djawa en een snuf zout toe en maal fijn.
- Snijd de vis en garnalen grof en maal, door kort te pulsen, tot gehakt (maal niet te lang).
- Doe over in een kom en meng de boemboe en de kokos erdoor.
- Was en snijd de overige serehstengels doormidden, zodat je 8 korte spiesen hebt. Kneed het gehakt eromheen, houd een stukje vrij om de saté beet te kunnen pakken.
- Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Maak, voor de roedjak manis, de peper schoon, verwijder de zaadlijst en snijd de peper ragfijn. Meng de peper met de asem, goela djawa, trasi, een snuf zout, ketjap en 2 el water.
- Snijd de (ongeschilde) appels en peren in plakjes.
- Snijd de komkommers in plakjes. Rangschik op een schaal en schenk de saus eroverheen.
Aan tafel:
- Verhit olie op de gourmetplaat en bak de saté lilit rondom goudbruin en gaar. Eet met de roedjak manis.
TIP VAN JET
- Ipv rode peper (een lombok) kan je ook rawits nemen. 2-3 stuks is genoeg.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten >
Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in >
0 reacties