De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

smashed aardappelsalade van de bbq

Een aardappelsalade maar dan net even anders? Pitmaster X laat in Buitengewoon BBQ zien hoe het moet.

30 min voorbereidingstijd
10 min wachttijd
Smashed aardappelsalade van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"In dit recept geef ik de aardappelsalade een twist. Deze is stiekem nóg lekkerder."

Bereidingswijze

Smashed aardappel van de BBQ

  1. Kook de aardappels tot ze zacht genoeg zijn om te pletten.  

  2. Verhit een plancha met een scheut olijfolie.  

  3. Leg de aardappels op de plancha en plet ze met bakpapier ertussen.  

  4. Rasp de Parmezaanse kaas. Bestrooi de aardappels met de kaas en barbecuekruiden.  

  5. Bak goudbruin in circa 10 minuten. Keer halverwege om en voeg extra kaas toe. Laat daarna iets afkoelen. 

  6. Snijd de augurken, sjalot, bieslook, dille en kappertjes fijn.  

  7. Meng daarna met de mayonaise, het sap van een halve citroen, mosterd, suiker, zout en peper tot een saus. 

  8. Meng de saus vlak voor het serveren met de smashed aardappels. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker