De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Smashed aardappelsalade van de BBQ

Een aardappelsalade maar dan net even anders? Pitmaster X laat in Buitengewoon BBQ zien hoe het moet.

30 min. voorbereidingstijd
10 min. wachttijd
Direct naar recept
Smashed aardappelsalade van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"In dit recept geef ik de aardappelsalade een twist. Deze is stiekem nóg lekkerder."

Bereidingswijze

Smashed aardappel van de BBQ

  1. Kook de aardappels tot ze zacht genoeg zijn om te pletten.  

  2. Verhit een plancha met een scheut olijfolie.  

  3. Leg de aardappels op de plancha en plet ze met bakpapier ertussen.  

  4. Rasp de Parmezaanse kaas. Bestrooi de aardappels met de kaas en barbecuekruiden.  

  5. Bak goudbruin in circa 10 minuten. Keer halverwege om en voeg extra kaas toe. Laat daarna iets afkoelen. 

  6. Snijd de augurken, sjalot, bieslook, dille en kappertjes fijn.  

  7. Meng daarna met de mayonaise, het sap van een halve citroen, mosterd, suiker, zout en peper tot een saus. 

  8. Meng de saus vlak voor het serveren met de smashed aardappels. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.