De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto ai funghi

Oma Rosa en Chef Danny tonen jou hoe je een heerlijke risotto ai funghi kan maken.

45 min voorbereidingstijd
risotto-hor (1).jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze voortreffelijke risotto is om van te watertanden! Wil je zelf een ultiem bordje comfort food maken, volg dan dit recept van Danny Jansen.

Bereidingswijze

Stap 1: 
Pel en snipper de ui. Fruit de ui in een ruime steelpan in 2 eetlepels olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst voor 2 minuten op matig vuur. Voeg de witte wijn toe. Blijf de rijst bakken tot de wijn is opgenomen. Voeg dan beetje voor beetje de kippenbouillon toe aan de rijst. Giet iedere keer een soeplepel erbij wanneer het vocht is opgenomen.  

Stap 2: 
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes. En hak de bladpeterselie fijn.
Bak in een andere pan champignon in de roomboter goudbruin. Breng de kastanjechampignons op smaak met zout en peper en de fijngehakte bladpeterselie.  

Stap 3: 
Breng wanneer de risotto gaat is het op smaak met zout en peper, versgeraspte Parmezaan en de gebakken kastanjechampignons. Serveer de risotto met extra geraspte Parmezaanse kaas en wat fijngehakte bladpeterselie. 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker