Stap 1:
Pel en snipper de ui. Fruit de ui in een ruime steelpan in 2 eetlepels olijfolie tot de ui glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst voor 2 minuten op matig vuur. Voeg de witte wijn toe. Blijf de rijst bakken tot de wijn is opgenomen. Voeg dan beetje voor beetje de kippenbouillon toe aan de rijst. Giet iedere keer een soeplepel erbij wanneer het vocht is opgenomen.
Stap 2:
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes. En hak de bladpeterselie fijn.
Bak in een andere pan champignon in de roomboter goudbruin. Breng de kastanjechampignons op smaak met zout en peper en de fijngehakte bladpeterselie.
Stap 3:
Breng wanneer de risotto gaat is het op smaak met zout en peper, versgeraspte Parmezaan en de gebakken kastanjechampignons. Serveer de risotto met extra geraspte Parmezaanse kaas en wat fijngehakte bladpeterselie.
0 reacties