De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aspergesoep

Verse aspergesoep maken met witte asperges? Supereenvoudig. Rudolph deelt zijn tip om 'm extra romig te maken én welke kruiden je het best kunt gebruiken.

25 MIN
aspergesoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze gebonden aspergesoep is het eerste waar ik naar verlang wanneer het eerste lentezonnetje doorbreekt. Mijn variant is extra romig door het toevoegen van een mengsel van ei en melk. Dat wil je proeven!"

Bereidingswijze

Verse aspergesoep

  1. Pel en snipper de sjalotten. Schil de asperges. Snijd de kopjes van de witte asperges en de rest in stukken. Kook de stukjes voor 5 minuten en laat voor 10 minuten nagaren in het water.

  2. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem is opgenomen. Gaar de roux nog voor enkele minuten.

  3. Blus de sjalotten en stukjes asperges met het kookvocht van de asperges. Vul aan tot de pan is gevuld met 1,5 liter water. Voeg de bouillonblokjes toe.

  4. Roer de bouillon met asperges goed door en laat zo'n drie minuten zachtjes koken. Pureer tot een gladde soep.

  5. Giet de aspergesoep door een fijne zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

  6. Meng de eidooiers met de melk. Voeg toe aan de soep en roer door. Verwarm nog voor 5 minuten maar laat niet meer koken.

  7. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bieslook.

Hoe moet ik aspergesoep kruiden?

In dit recept voor verse aspergesoep gebruik ik bieslook. Dit is lekker fris en past goed bij het romige eimengsel. Voor een extra zuurtje zou je nog een kneepje citroensap kunnen toevoegen. Voor de liefhebbers van pit: voeg een flinke theelepel chilivlokken toe.

Rudolph van Veen

Wat is lekker bij aspergesoep?

Pak uit met een verrassend borrelbrood om in je soep te dippen. Dit recept met Turkse kaas neigt naar een wat zoutige smaak. Dat past perfect bij de romige aspergesoep.

Turks borrelbrood

Verse aspergesoep bewaren in de koelkast

Aspergesoep kan je makkelijk 1-2 dagen bewaren in de koelkast in een goed afgesloten bak. Het is wel belangrijk dat je er eerst voor dat de soep helemaal is afgekoeld voordat je het in de koelkast zet.

aspergesoep bewaren koelkast

Verse aspergesoep bewaren in de vriezer

Aspergesoep kan je zo'n 3 maanden bewaren in de vriezer. Dit is vooral handig als je extra veel soep hebt gemaakt. Verdeel de afgekoelde soep in porties over vershoudbakjes of vriezerzakjes zodat je het makkelijk kan pakken wanneer je het wil eten.

aspergesoep bewaren vriezer

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker