De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winterse pompoenpizza met gegrilde bavette

Waarom pizza afhalen of bestellen als je deze waanzinnige pompoenpizza met gegrilde bavette makkelijk zelf kunt maken? 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse Pompoenpizza met Gegrilde Bavette

Een recept van

Waarom pizza afhalen of bestellen als je deze waanzinnige pompoenpizza met gegrilde bavette makkelijk zelf kunt maken? 

Bereidingswijze

Pizzadeeg

Stap 1:
Schil en snijd de pompoen in blokjes en kook in circa 10 minuten gaar. Benieuwd hoe je makkelijk en snel pompoen moet snijden? Pureer met een pureestamper of in de keukenmachine. Laat de pompoenpuree afkoelen.

Stap 2:
Los de gist in een andere kom met de suiker al roerend op in het lauwe water. Voeg 200 g bloem, zout, kurkuma, gistmengsel en 1 eetlepel pompoenpuree toe aan de kom van de mixer. Laat het geheel circa 10 minuten mengen en kneden in de mixer tot een egaal deeg.

Stap 3:
Voeg de olijfolie toe en meng nog even goed door. (voeg, als het te droog is, wat olijfolie en/of water toe en als het te vochtig is wat extra bloem). Vet een kom in met wat olijfolie en laat het deeg op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 2 uur rijzen.

Bavette grillen

Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 120 ºC. Smeer de bavette in met een dun laagje olie en wrijf het vlees in met een eetlepel bbq rub. Gril het vlees om en om een paar minuten boven hete kolen totdat het een mooie grill kleur heeft gekregen. Laat daarna circa 10 minuten rusten.

Opbouw pizza

Stap 1:
Breng de bbq naar een temperatuur van 280 á 290 ºC.

Stap 2:
Snijd de champignons in plakjes en de ui in dunne, halveringen. Snijd de bavette tegen de draad in plakjes

Stap 3:
Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol je pizzadeeg hierop uit tot ca. 2 mm. dikte. Let op: je kunt van dit deeg 2 ronde pizza’s maken of een grote, langwerpige.

Stap 4:
Meng voor de saus de crème fraîche, zure room, witte peper en de rest van de bbq rub. 
Verdeel de saus over het pizzadeeg en verdeel tot 1 cm van de randen.

Stap 5:
Bestrooi, als je pizzasteen de juiste temperatuur heeft, een pizzaschep met bloem en schuif het deeg erop. Beleg de pizza met de ui, kastanjechampignons. Verbrokkel de blauwe kaas erover. Bak de pizza circa 3-4 minuten. Beleg met de bavette. Sluit de deksel en laat de bavette nog circa 30 seconden meegaren.

Serveren

Ris de tijm. Verdeel een beetje pompoenpuree en de tijm over de pizza’s. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de rucola.

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met pompoenen?

Steek de barbecue maar weer aan. BBQStreet is terug met een gloednieuw seizoen volop nieuwe inspiratie en tips.

BBQStreet 2023

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.