Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190 °C boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in met olijfolie en bekleed met bakpapier.
Stap 2:
Snipper een ui en snijd de andere ui in ringen. Snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen. Rasp de courgettes. Halveer de tomaten. Snijd de feta in stukjes. Snijd de munt en dille fijn en houd een paar takjes achter voor garnering en snijd de rest fijn.
Stap 3:
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gesnipperde ui, knoflook en de geraspte citroenschil voor 2 minuten. Doe de gebakken ingrediënten in een kom. Knijp de geraspte courgette een beetje uit zodat er wat vocht uit gaat. Meng de courgette, feta, dille en de munt met gebakken ingrediënten.
Stap 4:
Roer in een andere kom de eieren, het speltmeel en bakpoeder tot een beslag. Schenk het beslag in de kom met de groenten. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm. Verdeel de tomaatjes en de uiringen over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en het sesamzaad.
Stap 5:
Bak de quiche ongeveer voor 40 – 45 min in de oven. Laat de quiche eerst enkele minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Garneer de quiche met de achtergehouden kruiden en partjes citroen.
2 reacties