De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Griekse groentequiche

Griekse groentenquiche als hartig comfort food op het avondmenu worden wij intens gelukkig van. 
15 min. voorbereidingstijd
45 min. oventijd
Direct naar recept
Griekse groentenquiche

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De Griekse groentequiche is zo'n gerecht waar je maar geen genoeg van krijgt. Deze quiche is ook perfect om te serveren wanneer je visite over de vloer hebt."

Bereidingswijze

Griekse groentequiche

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C boven- en onderwarmte. Vet de bakvorm in met olijfolie en bekleed met bakpapier.

  2. Snipper een ui en snijd de andere ui in ringen. Snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen. Rasp de courgettes. Halveer de tomaten. Snijd de feta in stukjes. Snijd de munt en dille fijn en houd een paar takjes achter voor garnering en snijd de rest fijn.

  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gesnipperde ui, knoflook en de geraspte citroenschil voor 2 minuten. Doe de gebakken ingrediënten in een kom. Knijp de geraspte courgette een beetje uit zodat er wat vocht uit gaat. Meng de courgette, feta, dille en de munt met gebakken ingrediënten.

  4. Roer in een andere kom de eieren, het speltmeel en bakpoeder tot een beslag. Schenk het beslag in de kom met de groenten. Meng alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm. Verdeel de tomaatjes en de uiringen over de quiche. Bestrooi met de pijnboompitten en het sesamzaad.

  5. Bak de quiche ongeveer voor 40 – 45 min in de oven. Laat de quiche eerst enkele minuten afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. Garneer de quiche met de achtergehouden kruiden en partjes citroen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

3 reacties

Al meerdere keren gemaakt. Heerlijk, gemakkelijk en het valt goed in de smaak.
J Korving
18-04-2023
Ook gemaakt maar dan met stukjes varkenshaas erin. Aangezien er amper specerijen in zitten had ik zelf peper, zout en oregano toegevoegd. Het rook heerlijk maar het totale gerecht viel best tegen qua smaak. Sterker nog, hoe meer we aten ging het meer metaalachtig smaken. De varkenshaas was gelukkig super mals. (Had deze even bruin gebakken in een koekenpan.)
Kitty Verwey
18-06-2024
Lekker recept. Ik heb wel enige aanpassingen gedaan: peper en zout toegevoegd aan het beslag, meer tomaten ( 100 gr). Is erg lekker met een beetje crispy sambal erbij om er wat meer ballen aan te geven.
Marga Nijssen
26-07-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.