De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Chili con carne

Rating 0/5

De Chili con carne:

  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Fruit de ui, knoflook en chorizo.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe.
  • Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

De Chili con carne afmaken:

  • Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken.
  • Voeg dit toe aan de Chili con carne saus.
  • Warm nog circa 5 minuten mee.
  • Voeg de resterende koriander toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  • Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met limoensap.
  • Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen