24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Chili con carne

Rating 5/5

De Chili con carne:

  • Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Fruit de ui, knoflook en chorizo.
  • Voeg het gehakt toe en rul dit op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, peper, chilipoeder en rode paprika toe en bak kort mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe.
  • Laat de saus circa 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer af en toe door.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Halveer de limoen, pers uit en meng met de zure room en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

De Chili con carne afmaken:

  • Spoel de kidneybonen af onder de kraan, laat ze goed uitlekken.
  • Voeg dit toe aan de Chili con carne saus.
  • Warm nog circa 5 minuten mee.
  • Voeg de resterende koriander toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.
  • Schep een lepel zure room op de Chili, strooi de koriander erover en besprenkel met limoensap.
  • Snijd het Turks brood in stukken en serveer bij de Chili con carne.
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen