1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het kipgehakt.
2. Doe de chipotles in de hoge kom van de staafmixer. Pel de knoflook, voeg met het sap van 1 limoen en de helft van de suiker toe aan de kom. Snijd de tomaten, doe erbij en pureer. Proef en breng op smaak met eventueel wat meer suiker, zout en/of limoensap.
3. Giet de saus bij de kip in de pan, zet het vuur wat hoger en bak tot het meeste vocht is verdampt.
4. Laat de bonen uitlekken in een zeef. Snijd de korianderstelen fijn.
5. Doe de nacho’s, kip, bonen en korianderstelen in de eenpersoons ovenschalen. Rasp de cheddar erover. Plaats de schalen circa 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
6. Snijd de tomaten voor de salsa in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en rasp de limoenschil erboven.
7. Maak de salsa aan met limoensap, een lepel van de adobesaus (van de chipotles) en zout. Snijd driekwart van de korianderblaadjes en schep door de tomatensalsa.
8. Bestrooi de loaded nachos met de achtergehouden koriander. Serveer met de salsa en de sour cream.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties