De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kikkererwten

Kikkererwten zijn een gezonde basis van je maaltijd, die je ook nog eens helpen om (af en toe) vlees te laten staan. Het bevat een hoop voedingsstoffen, is hartstikke duurzaam en je kunt alle kanten op met de verschillende kikkererwten recepten op deze pagina.

Kikkererwten

Het voedingscentrum adviseert je om eens per week aan de peulvruchten, zoals kikkererwten, te gaan. Een prima vleesvervanger, want je kunt die dag het vlees laten staan. Dat heeft ermee te maken dat je met peulvruchten al snel aan je ijzerbehoefte komt en omdat ze een dosis vitamine B1 bevatten. Kikkererwten tellen een hele verzameling aan voedingsstoffen wat ze hartstikke gezond maakt. Denk aan plantaardige eiwitten, verschillende mineralen en een bult vezels.

Af en toe vlees laten staan heeft een duurzaam oogpunt. Maar kikkererwten hebben meer duurzame voordelen. Ze zijn namelijk in Nederland te telen, wat ervoor zorgt dat ze geen gigantische afstanden hoeven af te leggen om jouw bord te bereiken.

Kikkererwten recept

Met de kikkererwten recepten op 24Kitchen kom je makkelijk aan je wekelijkse portie peulvruchten. Dikke kans dat bij het woord ‘kikkererwten’ hummus door je hoofd flitst. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Denk aan een kikkererwten recept als curry, of falafel waar kikkererwten in de basis staan. Nog origineler ben je met het recept Kalienti met geroosterde kikkererwten. Dat is een soort hartige taart van kikkererwtenmeel waarmee je absoluut vrienden maakt. Let maar op.

Kikkererwten

Kikkererwten recepten

Kikkererwten

  • Falafelsandwich met tahindressing

    Je hebt vast weleens gehoord van falafel. Maar ken je dit recept voor een heerlijke falafelsandwich met tahindressing al? Probeer 'm uit.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Pasta e ceci

    Deze pasta e ceci is jaloersmakend lekker! Perfect voor zowel het weekend als een doordeweekse avond.

    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Indiase curry met flatbread

    Deze Indiase curry met flatbread en mangochutney is ontzettend lekker en ziet er prachtig uit.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Zoeteaardappelcurry

    We love zoete aardappel! Ook deze heerlijke zoete aardappelcurry. Dit gerecht is het uitproberen meer dan waard.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Geroosterde bloemkool met wortelhummus

    Vanavond een licht troostvolle maaltijd, zachte, milde smaken, opgepept door de Midden-Oosterse munt, groene olijven en granaatappel.

  • Orecchiette met aubergine & zwarte kikkererwten

    Deze overheerlijke Orecchiette met aubergine & zwarte kikkererwten van Jamie Oliver uit Jamie Cooks Italy is een gerecht dat je echt moet maken.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Jamie Oliver
    Miniatuur
  • Gevulde aubergine met kikkererwten

    Deze aubergine wordt bereid in de oven en gevuld met een heerlijk gekruide vulling.

    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • Marokkaanse vega stoof met bloemkoolcouscous

    Deze Marokkaanse vega stoof barst van de groenten en heeft een heerlijke kruidige smaak.

  • Krokante kikkererwten met gefrituurde spruitjes

    Doordat je de spruitjes in dit gerecht frituurt, concentreert hun smaak en smaken ze opeens heel anders dan je gewend bent.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Pompoencurry met kikkererwten

    Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
    Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de gember.

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • Parelcouscoussalade met rode mul

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de bouillon en laat afkoelen tot lauwwarm.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Warme, kruidige bloemkool en kikkererwtensalade met granaatappelpitten

    Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Nigella Lawson
    Miniatuurvoorbeeld

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.