Kikkererwten zijn een gezonde basis van je maaltijd, die je ook nog eens helpen om (af en toe) vlees te laten staan. Het bevat een hoop voedingsstoffen, is hartstikke duurzaam en je kunt alle kanten op met de verschillende kikkererwten recepten op deze pagina.

Kikkererwten

Het voedingscentrum adviseert je om eens per week aan de peulvruchten, zoals kikkererwten, te gaan. Een prima vleesvervanger, want je kunt die dag het vlees laten staan. Dat heeft ermee te maken dat je met peulvruchten al snel aan je ijzerbehoefte komt en omdat ze een dosis vitamine B1 bevatten. Kikkererwten tellen een hele verzameling aan voedingsstoffen wat ze hartstikke gezond maakt. Denk aan plantaardige eiwitten, verschillende mineralen en een bult vezels.

Af en toe vlees laten staan heeft een duurzaam oogpunt. Maar kikkererwten hebben meer duurzame voordelen. Ze zijn namelijk in Nederland te telen, wat ervoor zorgt dat ze geen gigantische afstanden hoeven af te leggen om jouw bord te bereiken.

Kikkererwten recept

Met de kikkererwten recepten op 24Kitchen kom je makkelijk aan je wekelijkse portie peulvruchten. Dikke kans dat bij het woord ‘kikkererwten’ hummus door je hoofd flitst. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden. Denk aan een kikkererwten recept als curry, of falafel waar kikkererwten in de basis staan. Nog origineler ben je met het recept Kalienti met geroosterde kikkererwten. Dat is een soort hartige taart van kikkererwtenmeel waarmee je absoluut vrienden maakt. Let maar op.