De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parelcouscoussalade met rode mul

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de bouillon en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de notenmix over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 8 minuten in de oven.

20 MIN
Parelcouscoussalade met rode mul

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de bouillon en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de notenmix over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 8 minuten in de oven. Pluk de helft van de koriander en maal in het bakje van de staafmixer met de extra vierge olijfolie tot een korianderolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Halveer de granaatappels en haal de pitjes eruit. Snijd de dadels in stukjes en ris de aalbessen van de takjes. Meng de granaatappelpitjes, dadels, aalbessen, parelcouscous, kikkererwten en een snufje kaneel in een grote kom door elkaar en meng de helft van de korianderolie erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een koekenpan. Bestrooi de mulfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de filets circa 3 minuten op de velkant, draai om en bak ze nog 2 minuten. Hak de notenmix fijn.

Schep de parelcouscous op bord, leg de mulfilets erop en lepel de korianderolie erover. Garneer met de rest van de koriander en strooi de gehakte noten erover.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker