Parelcouscoussalade met rode mul

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de bouillon en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel de notenmix over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 8 minuten in de oven. Pluk de helft van de koriander en maal in het bakje van de staafmixer met de extra vierge olijfolie tot een korianderolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Halveer de granaatappels en haal de pitjes eruit. Snijd de dadels in stukjes en ris de aalbessen van de takjes. Meng de granaatappelpitjes, dadels, aalbessen, parelcouscous, kikkererwten en een snufje kaneel in een grote kom door elkaar en meng de helft van de korianderolie erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 

Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een koekenpan. Bestrooi de mulfilets met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de filets circa 3 minuten op de velkant, draai om en bak ze nog 2 minuten. Hak de notenmix fijn.

Schep de parelcouscous op bord, leg de mulfilets erop en lepel de korianderolie erover. Garneer met de rest van de koriander en strooi de gehakte noten erover.

Ingredienten

4
Personen

Voor de parelcouscoussalade

  • 200 g parelcouscous
  • 1.5 l groentebouillon
  • 125 g ongezouten notenmix
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 granaatappel
  • 250 g dadels
  • 75 g aalbessen
  • 310 g kikkererwten (1 blik)
  • 1 snufje kaneel
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 rode-mulfilets

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenmachine of staafmixer met bijbehorend staafmixerbakje
Geef je waardering
3