Kalienti met geroosterde kikkererwten

4
Gemiddeld
Kalienti met geroosterde kikkererwten

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Zet de oven op 180-200°C.
Snijd de schil van de ingelegde citroen in kleine stukjes. Klop in een kom de eieren los. Voeg het zout, de gesneden ingelegde citroenschil, olijfolie, water en het kikkererwtenmeel toe. Klop het mengsel goed luchtig met een garde of een staafmixer. Schenk het beslag in een ovenschaal. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over het beslag.

Bak de kalienti in circa 45 minuten gaar. De laatste 10 minuten kan je eventueel de grill aanzetten voor een mooi bruin resultaat.


Meng de kikkererwten samen met het anijszaad, de helft van het venkelzaad en een klein beetje olie in een ovenschaal en rooster het geheel circa 10-15 minuten in de oven.
Vijzel de rest van het venkelzaad fijn en verdeel dit over de kalienti. Snijd de kalienti in gelijke stukken.

Snijd de broodjes open. Verdeel de geroosterde kikkererwten erover. Leg er een stuk kalienti op en sluit af met wat geroosterde kikkererwten.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kalienti

  • 1 ingelegde citroen
  • 4 eieren
  • 1 tl zout
  • 100 ml olijfolie
  • 1 liter water (lauwwarm)
  • 250 g gezeefd kikkererwtenmeel
  • 50 g boter (in kleine blokjes)
  • 200 g kikkererwten (uit blik, schoongespoeld en uitgelekt)
  • 1 tl anijszaad
  • 2 tl venkelzaad
  • 4 pitabroodjes

Extra nodig

  • oven
  • ovenschaal
  • bakplaat met bakpapier
  • garde of staafmixer
  • vijzel
Kalienti met geroosterde kikkererwten
Geef je waardering
4