De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Krokante kikkererwten met gefrituurde spruitjes

Doordat je de spruitjes in dit gerecht frituurt, concentreert hun smaak en smaken ze opeens heel anders dan je gewend bent. Ook de kikkererwten in dit gerecht zijn krokant, maar de gepofte bataat is juist boterzacht en heeft een de lekkere smaak van gerookte paprika.

40 MIN
Krokante kikkererwten met gefrituurde spruitjes
Miljuschka Witzenhausen

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier. 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookt paprikapoeder. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.  Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 - 40 minuten in de oven.

Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek (tip). Verdeel de kikkererwten over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Meng met 1 olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de kikkererwten 18 - 22 in de oven, of tot ze krokant zijn.

Rasp de groene schil van de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de labne met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de spruitjes. Verhit de frituurolie in een pan en frituur de spruitjes goudbruin en beetgaar. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en breng ze op smaak met zout.

Snijd de chilipeper in smalle ringetjes. Pluk de korianderblaadjes. Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gefrituurde spruitjes over de borden, leg er de gepofte bataat op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de labne, chilipeper, korianderblaadjes en de partjes limoen.

Tip: wanneer je de kikkererwten droogt kunnen de buitenste vliesjes loslaten. Deze kun je ertussenuit halen maar ook gerust opeten!                                             

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker