Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Verdeel de bataat over een vel aluminiumfolie en meng met het witte gedeelte van de bosui en het gerookt paprikapoeder. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de bataatpakketjes goed dicht en bak 35 - 40 minuten in de oven.
Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek (tip). Verdeel de kikkererwten over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Meng met 1 olijfolie, breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de kikkererwten 18 - 22 in de oven, of tot ze krokant zijn.
Rasp de groene schil van de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit. Snijd de overige limoen in partjes. Hak de pinda's grof. Meng in een kom de labne met de extra vierge olijfolie en 1 tl van de limoenrasp en 1/2 tl van het limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de spruitjes. Verhit de frituurolie in een pan en frituur de spruitjes goudbruin en beetgaar. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en breng ze op smaak met zout.
Snijd de chilipeper in smalle ringetjes. Pluk de korianderblaadjes. Maak de bataatpakketjes voorzichtig open (let op, er komt hete stoom uit!). Verdeel de gefrituurde spruitjes over de borden, leg er de gepofte bataat op en bestrooi met de kikkererwten, de pinda's en het groene gedeelte van de bosui. Garneer met de labne, chilipeper, korianderblaadjes en de partjes limoen.
Tip: wanneer je de kikkererwten droogt kunnen de buitenste vliesjes loslaten. Deze kun je ertussenuit halen maar ook gerust opeten!
0 reacties