Warme, kruidige bloemkool en kikkererwtensalade met granaatappelpitten

7
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Schenk de olie in een grote kom, voeg het kaneelpoeder en de komijnzaadjes toe, en roer of klop om de smaak van de specerijen in te laten trekken. Doop de bloemkoolroosjes in de olie en schud om tot ze helemaal bedekt zijn. Stort de bloemkool op een ovenschaal en bak circa 15 minuten in de oven.

Stort de kikkererwten in de schaal, voeg de harissa toe en schud om zodat de kikkererwten bedekt zijn. Haal de bloemkool uit de oven, voeg de kikkererwten en tomaten toe aan de bakplaat en bak nog circa 15 minuten in de oven.

Haal zodra de bloemkool zacht en gaar is uit de oven en besprenkel met zout. Meng met de helft van de granaatappelpitten en verdeel over twee kommen. Scheur de blaadjes peterselie over beide kommen en bestrooi met de rest van de granaatappelpitten.

Ingredienten

2
Personen

Warme, kruidige bloemkool en kikkererwtensalade met granaatappelpitten

  • 1 kleine bloemkool
  • 45 ml olijfolie
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 30 ml harissa
  • 4 trostomaten
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 4 el granaatappelpitten
  • 1 bos bladpeterselie
Geef je waardering
7