Orecchiette met aubergine & zwarte kikkererwten

60
Makkelijk
Orecchiette met aubergine & zwarte kikkererwten

Ingredienten

4
Personen

Orecchiette met aubergine & zwarte kikkererwten

  • 150 g Kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 el olijfoile
  • 1/2 citroen
  • 300 g orecchiette (pasta)
  • 1 ui

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Week 150 g gedroogde zwarte of normale kikkererwten een nacht in water, laat ze uitlekken en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze zacht zijn. Maak 1 aubergine en 1 courgette schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm. Pel en snijd 1 ui in dunne ringen. Bak de groenten 15 minuten met 1 el olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur, tot ze zacht zijn.

Giet de kikkererwten af en vang het water op. Roer de kikkererwten met het sap van 1⁄2 citroen door de groenten, voeg een flinke scheut van het kookwater toe en laat nog 8 minuten pruttelen. Maak de saus perfect op smaak af met zeezout en zwarte peper. Kook intussen je verse orecchiette 4 minuten in gezouten kokend water (of 300 g gedroogde orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking). Schep de pasta bij de saus, hussel alles door elkaar, voeg zo nodig een scheut kookwater toe en dien op.

Geef je waardering
60