Week 150 g gedroogde zwarte of normale kikkererwten een nacht in water, laat ze uitlekken en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze zacht zijn. Maak 1 aubergine en 1 courgette schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm. Pel en snijd 1 ui in dunne ringen. Bak de groenten 15 minuten met 1 el olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur, tot ze zacht zijn.
Giet de kikkererwten af en vang het water op. Roer de kikkererwten met het sap van 1⁄2 citroen door de groenten, voeg een flinke scheut van het kookwater toe en laat nog 8 minuten pruttelen. Maak de saus perfect op smaak af met zeezout en zwarte peper. Kook intussen je verse orecchiette 4 minuten in gezouten kokend water (of 300 g gedroogde orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking). Schep de pasta bij de saus, hussel alles door elkaar, voeg zo nodig een scheut kookwater toe en dien op.
0 reacties