De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zelf marsepein maken?

Zelf marsepein maken? Deze heerlijke marsepein maak je met slechts 3 ingrediënten! Goed om te weten: dit recept is vegan. Benieuwd? Bekijk het recept op 24Kitchen.nl.

15 min voorbereidingstijd
Marsepein maken

Een recept van

Marsepein, we zijn er dol op! En met dit recept maak je de lekkerste marsepein met slechts 3 ingrediënten. Waar wacht je nog op?

Bereidingswijze

  • Doe de blanke amandelen in de hakmolen en maal deze fijn door kort te pulseren. Tip: maal de amandelen niet te lang achter elkaar, hierdoor verliezen de amandelen olie.
  • Voeg het suiker toe en blijf pulseren.
  • Voeg geleidelijk het water toe en blijf pulseren. Controleer het amandelmengsel regelmatig, als je een dikke en plakkerige massa overhoudt is de marsepein klaar.
  • Kneed de marsepein tot een bol en verpak het goed in vershoudfolie. Laat de marsepein voor 24 uur (het liefst langer) rusten op kamertemperatuur.

Recepten met marsepein

Tip: maak extra veel marsepein! Ten eerste omdat je nooit genoeg marsepein kunt hebben. Nog een goede reden is dat er tal van recepten bestaan waar marsepein in de ingrediëntenlijst staat. Maak deze heerlijke mergpijpjes met zelfgemaakte marsepein of deze makkelijke laagjestaart die al binnen een uur op tafel staat. Of kies voor deze Engelse rijkgevulde tea cake. Dat wordt ultiem genieten! 

Waar is marsepein van gemaakt?

Marsepein maak je van blanke (ongebrande) amandelen, suiker en een kleine hoeveelheid water. Voor het maken van marsepein, kun je kiezen uit twee verschillende methodes: de koude of de warme. Bij de warme methode worden de amandelen en suiker verwarmd in een ketel. Bij de koude manier worden de amandelen en suiker koud gemalen en gemengd. Ga je thuis aan de slag? Dan werk je meestal volgens de koude manier.

Is marsepein vegan?

Ja en nee. Marsepein is in feite fijngemalen amandelen en poedersuiker. Maar sommige traditionele recepten gebruiken een eiwit om de marsepein te binden. Hierdoor is de marsepein niet vegan. Om er écht zeker van te zijn dat je marsepein vegan is,  kun je het het allerbeste zelf maken. 

Hoe kun je marsepein bewaren?

Verse marsepein kun je in een luchtdichte verpakking of verpakt in vershoudfolie bewaren. Zo kun je de marsepein 2 weken in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.

Wat is het verschil tussen marsepein en amandelspijs?

Het grootste verschil tussen marsepein en amandelspijs zit 'm in de verhouding van suiker en amandelen. Marsepein uit de supermarkt bevat vaak meer suiker dan amandelen, terwijl amandelspijs een 1:1 verhouding heeft. Oftewel evenveel suiker als amandelen. Daarnaast is spijs veel grover van structuur, omdat er kristalsuiker wordt gebruikt en de amandelen minder fijn gemalen worden. 

Wat is het verschil tussen marsepein en fondant?

Het grootste verschil tussen marsepein en fondant zit 'm in de ingrediënten. Marsepein bestaat uit een mengsel van suiker en amandelen, fondant daarentegen alleen uit suiker. Daarnaast is fondant veel fijner van structuur, waardoor je veel makkelijker je taarten ermee kunt decoreren. 

Hoe kleur je marsepein?

Marsepein heeft van zichzelf een blanke kleur. Wil je de marsepein voorzien van een andere kleur? Dan moet je vloeibare kleurstof toevoegen aan het deeg. Vloeibare kleurstof is te verkrijgen in verschillende supermarkten en toko's. Begin met enkele druppeltjes kleurstof om het effect te beoordelen. Kneed de kleurstof door het deeg. Doe er meer bij als je meer kleur wilt. Let op: de kleur wordt intenser als het deeg wat langer staat.

Welke noot zit verwerkt in marsepein?

Marsepein is een deegachtig mengsel gemaakt van blanke (ongebrande) amandelen en suiker.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker