Waar is marsepein van gemaakt?
Marsepein maak je van blanke (ongebrande) amandelen, suiker en een kleine hoeveelheid water. Voor het maken van marsepein, kun je kiezen uit twee verschillende methodes: de koude of de warme. Bij de warme methode worden de amandelen en suiker verwarmd in een ketel. Bij de koude manier worden de amandelen en suiker koud gemalen en gemengd. Ga je thuis aan de slag? Dan werk je meestal volgens de koude manier.
Is marsepein vegan?
Ja en nee. Marsepein is in feite fijngemalen amandelen en poedersuiker. Maar sommige traditionele recepten gebruiken een eiwit om de marsepein te binden. Hierdoor is de marsepein niet vegan. Om er écht zeker van te zijn dat je marsepein vegan is, kun je het het allerbeste zelf maken.
Hoe kun je marsepein bewaren?
Verse marsepein kun je in een luchtdichte verpakking of verpakt in vershoudfolie bewaren. Zo kun je de marsepein 2 weken in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.
Wat is het verschil tussen marsepein en amandelspijs?
Het grootste verschil tussen marsepein en amandelspijs zit 'm in de verhouding van suiker en amandelen. Marsepein uit de supermarkt bevat vaak meer suiker dan amandelen, terwijl amandelspijs een 1:1 verhouding heeft. Oftewel evenveel suiker als amandelen. Daarnaast is spijs veel grover van structuur, omdat er kristalsuiker wordt gebruikt en de amandelen minder fijn gemalen worden.
Wat is het verschil tussen marsepein en fondant?
Het grootste verschil tussen marsepein en fondant zit 'm in de ingrediënten. Marsepein bestaat uit een mengsel van suiker en amandelen, fondant daarentegen alleen uit suiker. Daarnaast is fondant veel fijner van structuur, waardoor je veel makkelijker je taarten ermee kunt decoreren.
Hoe kleur je marsepein?
Marsepein heeft van zichzelf een blanke kleur. Wil je de marsepein voorzien van een andere kleur? Dan moet je vloeibare kleurstof toevoegen aan het deeg. Vloeibare kleurstof is te verkrijgen in verschillende supermarkten en toko's. Begin met enkele druppeltjes kleurstof om het effect te beoordelen. Kneed de kleurstof door het deeg. Doe er meer bij als je meer kleur wilt. Let op: de kleur wordt intenser als het deeg wat langer staat.
Welke noot zit verwerkt in marsepein?
Marsepein is een deegachtig mengsel gemaakt van blanke (ongebrande) amandelen en suiker.
0 reacties