- Doe de blanke amandelen in de hakmolen en maal deze fijn door kort te pulseren. Tip: maal de amandelen niet te lang achter elkaar, hierdoor verliezen de amandelen olie.
- Voeg het suiker toe en blijf pulseren.
- Voeg geleidelijk het water toe en blijf pulseren. Controleer het amandelmengsel regelmatig, als je een dikke en plakkerige massa overhoudt is de marsepein klaar.
- Kneed de marsepein tot een bol en verpak het goed in vershoudfolie. Laat de marsepein voor 24 uur (het liefst langer) rusten op kamertemperatuur.
Recepten met marsepein
Tip: maak extra veel marsepein! Ten eerste omdat je nooit genoeg marsepein kunt hebben. Nog een goede reden is dat er tal van recepten bestaan waar marsepein in de ingrediëntenlijst staat. Maak deze heerlijke mergpijpjes met zelfgemaakte marsepein of deze makkelijke laagjestaart die al binnen een uur op tafel staat. Of kies voor deze Engelse rijkgevulde tea cake. Dat wordt ultiem genieten!
0 reacties